Amendat în cimitir. Suma e uriașă!

Amendă uriașă aplicată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj unei persoane din Săulești, care folosea muncitori la negru pentru construirea unui cavou în cimitirul din Bibești. Amenda de 60.000 de lei a fost aplicată ca urmare a faptului că trei persoane munceau acolo fără forme legale.

Controlul a fost efectuat de către inspectorii de muncă cu atribuţii de control în relaţiile de muncă la solicitarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Și alți angajatori s-au ales cu amenzi. “Cinci angajatori au fost sancţionaţi pentru că utilizau în activitate , în total, opt persoane cu care nu încheiaseră în prealabil un contract individual de muncă, amenzile aplicate ridicându-se la 160.000 de lei”, a declarat George Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

De asemenea, o societate care efectuează lucrări de canalizare pe Calea Bucureşti din municipiul Târgu-Jiu a fost amendată cu 5.000 de lei de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniu. Amenzile totale aplicate, în perioada 29 – 31 mai, de către compartimentul amintit, însumează 8.000 de lei. (A.A.)

Vizualizări: 3,742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: