Amendat penal pentru vânzare de adidași contrafăcuți

Încă un patron din Târgu Jiu a fost condamnat de către magistrați pentru că a scos la vânzare în magazinul său pantofi sport care erau prezentați ca veritabili, deși ei erau o replică „Made în China” a celor pe care îi reprezentau.

Marian Ady Burcea a fost găsit vinovat pentru acuzația de nerespectare a legii privind mărcile și indicațiile geografice și a fost sancționat cu o amendă penală de 1200 de lei, corespunzătoare a 120 de zile-amendă, valoarea unei zile-amendă fiind de 10 lei. Firma sa a fost și ea trimisă în judecată de procurori pentru aceleași acuzații și a primit o amendă mai mare.

„Condamnă inculpata persoană juridică S.C. Lifestyle Korona S.R.L. Tg-Jiu la pedeapsa amenzii de 12.000 lei, reprezentând 120 zile-amendă, suma corespunzătoare unei zile amendă fiind de 100 lei. În baza art. 397 alin. (1) din Codul de procedură penală admite acțiunea civilă formulată de partea civilă SC FRISCH&PARTNERS S.R.L. și obligă inculpaţii în solidar la plata sumei de 48,9 euro. Ia act că persoana vătămată Nike Innovate CV nu s-a constituit parte civilă în cauză”, a decis instanța.

Pe parcursul procesului inculpatul a menționat că el nu a făcut altceva decât să cumpere marfa respectivă de la un complex comercial din București, cu acte contabile în regulă, și apoi să o revândă la magazinul său din Târgu Jiu, tot cu acte contabile în regulă. Acum magistrații au dispus ca marfa contrafăcută să fie distrusă. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vizualizări: 1,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: