Amendați pentru munca la negru

Patru persoane au fost depistate de inspectorii din cadrul ITM Gorj prestând muncă nedeclarată. Au fost aplicate amenzi în valoare de 60.000 lei.

Doi angajatori din comunele Bâlteni și Bolboși, având domenii de activitate baruri și alte activități de servire a băuturilor au fost sancționați, fiecare, cu suma de 20.000 lei pentru folosirea în activitate a unei persoane fără încheierea în prealabil a unui contract individual de muncă.


Un alt angajator din orașul Țicleni, având domeniu de activitate alte transporturi terestre de călători, a fost sancționat cu suma de 20.000 lei pentru primirea la muncă a doi salariați cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat pe parcursul lunii martie 2024 un număr de 222 controale, din care 147 au avut ca obiect verificarea respectării legislaţiei în domeniul relaţiilor de muncă, iar 75 în cel al securităţii şi sănătăţii în muncă.


În urma acțiunilor efectuate, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în cuantum de 613.500 lei, din care 519.000 lei pentru încălcarea legislației în domeniul relațiilor de muncă și 94.500 lei pentru nerespectarea normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 448 măsuri de intrare în legalitate.De asemenea, în perioada 25-29 martie 2024, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj s-a desfășurat Campania Naţională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea si executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii care desfăşoară activităţi din domeniile „ Învăţământ preşcolar ” – cod CAEN 8510 şi „ Activităţi de îngrijire zilnică pentru copii „- cod CAEN 8891. În cadrul acestei acţiuni, inspectorii de muncă au verificat un număr de 17 angajatori.

”Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj vor continua acțiunile de control și în perioada următoare, pe întreg teritoriul județului Gorj, pentru verificarea de către angajatori a prevederilor legale din domeniile de competență”, ttransmite George Romanescu, inspector-șef al ITM Gorj.

Vizualizări: 1,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: