Energizantul la volan poate influența rezultatul drug-test!

Băuturile energizante sunt considerate toate lichidele care conțin combinații variate de carbohidrați vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanțe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central.

Legea nu prevede interdicții în ceea ce privește achiziția sau consumul acestor băuturi energizante de către adulți. Așa că poate fi legal să bei energizant când conduci o mașină dar trebuie atenție foarte mare la cantitate pentru că unele substanțe din băuturile energizante, consumate în cantități mari, pot genera un rezultat pozitiv la testele antidrog ale Poliției.

Un experiment realizat de fostul polițist rutier Tavi Perțea arată ce rezultat iese la drugtest după o singură doză de energizant.

Într-un clip postat pe canalul său de YouTube, acesta arată ce se întâmplă dacă bei 250 ml de băutură energizantă.

„În urmă cu mai mulți ani, am oprit un șofer, mi-a spus că a băut 4 energizante într-un interval de 12 ore. La testul rapid a ieșit pozitiv, dar la analizeze de sânge a rezultat că nu consumase substanțe interzise. Deci, a fost un rezultat fals-pozitiv, cel mai probabil din cauza energizantelor”, a explicat Tavi Perțea ce l-a determinat să efectueze acest experiment, citat de ProMotor.

După ce a consumat o doză de energizant, a așteptat 5 minute și a efectuat un test rapid anti-drog.

„Pot să vă spun că sunt negativ la toate substanțele, inclusiv la testul de control. […] Deci, se pare că de la un energizant nu ieșim pozitiv la drugtest. Dar e posibil, dacă bem 4 sau 5 energizante să ieșim la testare fals-pozitiv”, a concluzionat polițistul.

Vizualizări: 632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: