Amenință cu proteste. Sindicalist CEO: Stăm cu bagajele făcute

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari de la Complexul Energetic Oltenia, Manu Tomescu, amenință cu proteste în fața Guvernului. Decizia a venit în urma declarației premierului României, Ludovic Orban, cu privire la renunțarea la energia pe bază de cărbune.

Sindicalistul vine cu o propunere pentru angajații CE Oltenia. Mai exact, este vorba despre un posibil protest în fața Guvernului. Oamenii sunt nemulțimiți și dezamăgiți de decizia celor aflați la conducerea țării, fiind vorba despre înlocuirea cărbunelui cu gaz. ”Trebuie să mergem peste ei”, a spus Tomescu.

”Pentru a ști clar ce ce întâmplă cu această companie, pentru a putea să funcționăm mai departe, ne trebuie o decizie politică. Trebuie să ne ducem peste ei la București. Este o incertitudine cu ce se va întâmpla cu viața noastră, cu locurile noastre de muncă, cu oamenii. Guvernanții pun caii înainte boilor. Și-au luat anumite angajamente, fără să ne întrebe și pe noi, iar când vine vorba de oameni suntem lăsați pe planul 2”, a spus Manu Tomanescu, la Târgu-Jiu TV.

Mai mult, sindicalistul a afirmat că, odată cu această decizie, mii de locuri de muncă sunt în pericol. ”Înțelegem contextul european, dar noi nu avem alternative. Trebuia să se gândească la impactul social ce va avea loc. Vor fi zeci de mii de locuri de muncă în pericol”, a mai adăugat Tomescu.

De asemenea, liderul de sindicat este de părere că acest protest o să aibă loc și că momentul se apropie.

Vizualizări: 3,725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: