Minerii si energeticienii se intorc cu teama la serviciu

Minerii și energeticienii se întorc la muncă, însă tot cu teamă. După o perioadă dificilă provocată de pandemia Covid-19, mâine este ziua în care o parte dintre angajații Complexului Energetic Oltenia sunt chemați în cariere, după finalizarea șomajului tehnic. Sindicalistul de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, spune că unii dintre colegii săi sunt și acum speriați.

Rapiditatea de răspândire a noului Covid-19 a speriat foarte multă lume. Nici minerii nu sunt mai relaxați. De exemplu, sindicalistul Bunoiaca se teme de o posibilă infectare, afirmând că de mâine o să verifice modul în care sunt transportați minerii spre cariere.
”Compania nu a avut întâlnire cu toți liderii de sindicat. Eu de mâine o să verific transportul minerilor pe zona Motru și voi vedea dacă se realizează în condiții optime. Ne vom număra. Unii dintre colegi au murit de boli grave, dar și de coronavirus”, a afirmat sindicalistul.

Nicu Bunoaica a mai afirmat și faptul că viitorul companiei energetice nu sună bine.

”Se pune accent pe gaze și pe eoliene. Europenii ne decid soarta. Într-un an sau doi, trecem de linia de final. Complexului Energetic Oltenia va fi restructurat în masă, nu o să mai fie nimic. Spun că anul 2022 va fi finalul acestei companii, adică închiderea”, a mai spus Nicu Bunoaica.

Vizualizări: 2,936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: