Salarii completate din rezerve la Artego. David: E o perioadă foarte grea!

Pandemia a stricat calculele tuturor firmelor indiferent de capacitatea lor. Cel mai important angajator privat din Târgu Jiu, societatea Artego, trece printr-o perioadă dificilă. Deși a început lucrul cu o parte din angajați, în luna mai, directorul Viorel David susține că greul nu a trecut și speră să fie susținut, în continuare, de Guvern, măcar cu acordarea șomajului tehnic pentru angajații care sunt acasă în această perioadă. Salariile sunt completate cu bani din rezervele firmei.

Directorul Artego Târgu Jiu, Viorel David, a explicat că are, în această lună, o parte dintre angajați tot în șomaj tehnic. Din rezervele firmei, încearcă să completeze salariile astfel încât oamenii să nu aibă de suferit. „Este o perioadă foarte grea, atâta timp nu am lucrat. Important a fost ajutorul Guvernului pentru că ne-a acordat acest șomaj tehnic și am putut beneficia de niște bănuți pe care să-i oferim oamenilor pentru a putea supraviețui în aprilie. În mai, am început cu jumătate din capacitate. Avem o parte în șomaj. Sperăm să ne ajute Guvernul, să ne dea și banii aceștia pe șomaj. Și încercăm, din rezervele pe care le avem, să completăm până la salariul integral luna mai pentru toți salariații. Va fi un efort financiar mare. Sperăm să avem mai multe comenzi, să pornească și CEO pentru că a stagnat pentru că nu mai e consum de energie în România”, a declarat directorul Artego.

David a adăugat că s-ar fi așteptat și la scutirea de la plata impozitelor odată ce firma nu a lucrat mult timp. „Impozitele locale le plătim integral. De ce să le plătesc integral dacă eu nu am produs nimic? Autoritățile locale ne dau bonus 10% dacă plătim integral până la 30 iunie, dar asta e peste tot. Nu zic că nu este un lucru bun. Nu știu dacă local se putea face așa ceva, dar se putea veni de sus, de la administrația România. Dacă eu nu lucrez, de ce să plătesc impozitele pe acest pământ? E un vis, nu îl spun ca pe o plângere, Doamne ferește”, a mai spus David, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,851

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: