Peste patru mii de salariați ai CE Oltenia ies la pensie în cinci ani. Planuri pentru atragerea de tineri

Oficialii Complexului Energetic Oltenia își fac calcule. Timp cinci ani, vor pierde mii de mineri și energeticieni care vor ieși la pensie. Rândurile salariaților se vor subția serios, iar compania caută să întinerească personalul în următorii ani. Până în 2025, reprezentanții producătorului de energie ar putea rămâne fără mai bine de patru mii de salariați.

Pe lângă aceștia, există riscul și altor plecări din companie. Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei, a explicat că se lucrează la mai multe variante pentru atragerea tinerilor în cadrul cariere ori termocentrale. “Până în anul 2025, întrunesc condițiile de pensionare, pe actuala lege a pensiilor, peste 4.500 de salariați. Există riscul să plece și alte persoane care se orientează spre altceva. Avem în vedere și o eventuală atragere de forță de muncă tânără, astfel încât să-i putem înlocui pe cei care pleacă la pensie ori sub altă formă din societate, să asigurăm numărul optim de angajați”, a explicat Burlan.

Directorul Burlan a mai subliniat, la Tele3, că grupurile pe gaze, odată puse în funcțiune, vor avea nevoie de mai puțini salariați față de cele pe bază de cărbune: „7.800 de salariați cred că vor rămâne până în 2025. Un grup de gaze înseamnă undeva între 80 și 100 de salariați pentru funcționare, un număr mai redus”.

În acest moment, compania are peste 12.000 de salariați. Vor trece pe gaze grupurile de la Dolj și unul de la Turceni. (M.M.)

Vizualizări: 3,472

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: