Chirurgia rămâne cu gărzile descoperite din 8 septembrie. Spitalul, fără soluții!

Situație complicată în Secția de Chirurgie a celui mai mare spital din Gorj. Unitatea medicală are gărzile asigurate doar până la data de 7 septembrie. De altfel, luni, în loc de doi medici, a fost unul singur care a asigurat garda la spitalul de pe Tudor Vladimirescu. 

Medicii de la Chirurgie II au anunțat că nu vor mai face gărzi în această lună din cauza condițiilor grele din spitalul care este în șantier de aproape doi ani. 

După incidentul cu femeia din Tismana, care era însărcinată în aproape nouă luni și niciun cadru medical nu a sesizat acest lucru decât când a fost dusă în sala de operații, medicii au demarat protestul privind gărzile. Au anunțat că nu vor să-și mai asume niciun risc mai ales ținând cont de faptul că nu sunt respectate toate condițiile care țin de siguranța și sănătatea pacienților. 

Dacă recent, medicul Claudiu Soare, șeful Secției Chirurgie II a anunțat că spitalul de pe Tudor nu a avut apă caldă în toate saloanele și sălile de operații, spitalul a fost amendat de inspectorii de sănătate publică, dar conducerea unității medicale a transmis că problema a fost remediată. Directorul spitalului a fost contrazis de unii pacienți care au comentat pe Facebook că nu au avut decât apă rece sau deloc cât au fost în spital, dar și de medicul Soare care a revenit asupra mesajului și a spus că problema a fost rezolvată parțial.

Cea mai arzătoare problemă rămâne cea a gărzilor. “Încă o data, conducerea spitalului minte cu o nonșalantă debordantă. Zilele trecute, când a fost întrebat de graficul de gărzi, directorul SJU a spus ca are graficul asigurat pana pe 7 septembrie. MINCIUNA. Astăzi la aceasta ora este in garda un singur medic cand ar trebui sa fie doi”, scrie pe Facebook medicul Claudiu Soare.

Medicul Valentin Neagu a fost singur de gardă luni, pe 4 septembrie, când ar fi trebuit să fie doi medici de gardă.

Oficialii spitalului n-au mai comentat această situație. Știm însă că se fac demersuri pentru ca pacienții să nu aibă de suferit și să se găsească medici care să facă gărzile care nu sunt acoperite din data de 8 septembrie. Unitatea medicală a făcut adrese către alte spitale să facă rost de doctori chirurgi, dar până acum problema a rămas fără soluții. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: