Amenzi cu nemiluita la Spitalul Judeţean. Cine plăteşte?

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a primit zeci de amenzi numai în acest an. Aproape că nu este control care să nu se lase cu sancţiuni de mii de lei. La sfârşitul lunii martie, după vizita în miez de noapte a ministrului Sorina Pintea, la Târgu Jiu a ajuns Corpul de control al Ministerului Sănătăţii. „Ca urmare a neconformităţilor constatate la faţa locului au fost aplicate un număr de 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 19.000 lei”, precizează reprezentanţii DSP Gorj, într-o informare prezentată în cadrul şedinţei lunare de Colegiu Prefectural.

La cinci luni distanţă, raportul Corpului de control este încă ţinut departe de ochii curioşilor, deşi inclusiv ministrul Sănătăţii promitea că va reveni la Târgu Jiu pentru a-l prezenta. Între timp, actul de control a ajuns la Consiliul Judeţean Gorj, dar nimeni nu mai suflă o vorbă.

Tot de la DSP am mai aflat că la spital au fost impuse termene de remediere a deficienţelor şi că a fost suspendată utilizarea bronhoscopului, aflat în dotarea cabinetului de pneumologie din Ambulatoriul integrat, „până la intrarea în legalitate”.

Totodată, în luna martie, la Spitalul Judeţean a avut loc un control încrucişat. Inspectorii de la Caraş Severin au găsit nereguli şi au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 de lei.

Să nu uităm că, în acest an, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a aplicat cinci amenzi de 28.500 lei. Sancţiunile au fost date pentru lipsa echipamentelor de protecţie, dar şi pentru concediile neefectuate de către electricienii spitalului.

Colac peste pupăză, luna trecută, Spitalul Județean a mai primit o amendă de 2.000 de lei. De data aceasta, de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Sindicatul lui Cristi Aldescu a reclamat că membrii săi sunt discriminați în raport cu cei care fac parte din sindicatul reprezentativ Sanitas, nefiindu-le acordate unele drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă.

Rămâne acum de văzut câte dintre aceste amenzi au fost date spitalului, şi câte personalului unităţii medicale care nu se achită aşa cum trebuie de sarcinile de serviciu.

Vizualizări: 1,467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: