Amendă uriașă pentru poluarea de la Rânca

Garda de Mediu Gorj s-a autosesizat după ce în spațiul public a apărut o filmare realizată de jurnalistul Narcis Daju de la GorjNews, cu privire la evacuarea de ape uzate în pădure, în zona Rânca.

Gheorghe Sanda, comisar șef al Gărzii de Mediu Gorj, a spus că a fost demarat un control la primăriile Novaci și Baia de Fier, pentru a stabili gradul de vinovăție al fiecărei administrații în exploatarea necorespunzătoare a sistemului de canalizare - epurare ape uzate din Rânca. “Vor fi aplicate sancțiuni contravenționale între 25.000 și 50.000 lei unității administrativ-teritoriale care se va face vinovată de producerea poluării. Grație intervenției operative a echipei de comisari, deficiențele constatate care au condus la refularea apei uzate din căminul de canalizare s-au rezolvat”, anunță Gheorghe Sanda.

Narcis Daju a fost la Rânca în mini-vacanța de Sf. Maria și, în loc să se bucure de peisaj, a dat peste râul de fecale care se scurgea în pădure. „Mi se pare animalic și neomenesc să nu-ți pese că de la Rânca curge rahatul pe munte în jos, și să nu faci absolut nimic, deși poți“, a scris Daju pe pagina de socializare. „Urc două zile la Rânca, cu fetele mele, și fug de lângă ele să filmez și să vă arăt și vouă râurile de rahat care se scurg pe munte în jos, înspre Galbenu și apoi în Gilort, din canalizarea și stațiile de epurare de milioane de euro, bani europeni, făcute de S.C. PRIMACONS Slatina, o firmă protejată de SRI și DNA. Primacons Slatina a construit 4 puncte de deversare la Rânca, însă niciuna nu funcționează, toate deversează rahat neprocesat pe munte în jos”, a adăugat jurnalistul. (R.S.)

Vizualizări: 2,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: