Amenzi usturătoare pentru un magazin alimentar, dar și pentru o brutărie

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au luat la verificat mai multe unități alimentare din județ, pentru a se asigura că sunt respectate normele sanitar veterinare. În urma controalelor, angajații instituției au aplicat și sancțiuni în valoare de 36.400 de lei.

Cea mai sancțiune a fost aplicată unui magazin alimentar, fiind vorba de 12.000 de lei. Inspectorii DSV au descoperit mai multe zone degradate și neigienizate. De aceeași amendă a avut parte și o brutărie.

”Am aplicat o amendă de 12.000 lei la un magazin alimentar, fiind pentru zone degradate și neigienizate (pereți, ușă, paviment), pentru neamenajarea unui spațiu în vederea depozitării materialelor și substanțelor de igienizare. De asemenea, în congelator au fost găsite produse ambalate fără elemente de identificare, pentru care nu se poate demonstra trasabilitatea: 4,71 kg carne și produse din carne. Sancțiune complementară: reținerea oficială a cantității respective și dirijarea către neutralizare. Totodată, o sancțiune similară a fost acordată la o brutărie, pentru nedemonstrarea trasabilității produselor fabricate și expuse spre comercializare către consumatorul final”, transmite DSV Gorj.

De sancțiune nu a scăpat nici un fast-food din Gorj. Aici, angajații DSV au descoperit condiții nu tocmai bune privind depozitarea produselor alimentare. ”Am aplicat o amendă de 10.000 lei la un fast-food, pentru nerespectarea normelor sanitare-veterinare și pentru siguranța alimentelor. Astfel, cartofii curățați și porționați ce urmează să fie prăjiți erau depozitați în găleți de P.V.C. neigienizate corespunzător”, transmite instituția de control.

Controalele au avut loc în localitățile: Baia de Fier, Bălești, Bărbătești, Bumbești-Jiu, Ciuperceni, Fărcășești, Motru, Novaci, Padeș, Runcu, Samarinești, Stănești, Stoina, Târgu-Jiu, Tismana, Turcinești, Văgiulești și Vladimir.     

Vizualizări: 1,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: