Amenzile pentru munca la negru, limitate la 200.000 lei

Angajatorul care primeşte la muncă persoane fără încheierea unui contract individual de muncă va fi sancţionat cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 200.000 lei. Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de lege care aduce modificări Codului Muncii, în sensul definirii „muncii nedeclarate”.

De asemenea, primirea la muncă a uneia sau a mai multor persoane fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii se sancţionează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 200.000 lei.

Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din amenda aplicată. Angajatorul poate relua activitatea numai după achitarea amenzii contravenţionale. Camera Deputaţilor este for decizional. (A.A.)

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: