Ample verificări în gările din Gorj

Polițiști de la transporturi, rutieră și ordine publică au făcut miercuri dimineața verificări în zona stațiilor de cale ferată din Gorj. Au fost legitimate peste 30 de persoane, iar în cazul a trei persoane a fost efectuat și controlul bagajelor. De semenea, au fost controlate 172 de autovehicule.

Acțiunea ”CLEAN STATIONS” a durat patru ore. În urma controalelor efectuate în zona gărilor, polițiștii rutieri au reținut trei permise de conducere și au aplicat 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 10.800 lei, celor care au fost depistați în timp ce încălcau prevederile legale.

De asemenea, polițiștii de ordine publică au mai aplicat 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 4.000 lei. Aceștia au depistat două persoane care practicau cerșetoria, luând măsura sancționării cu amendă, pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă,  în baza Legii 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au identificat un bărbat, de 31 de ani, din comuna Greci, județul Mehedinți, care se afla pe un vagon tip platformă, aflat în compunerea unui tren de marfă, care circula pe relația Craiova - Petroșani, care a refuzat să părăsească zona de siguranță feroviară, în urma solicitărilor repetate ale organelor abilitate.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penale pentru săvârşirea infracţiunii de pătrunderea fără drept în zona de siguranță feroviară, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

Vizualizări: 1,398

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: