Tavan prăbușit la școală. „Copiii învață jos, ei lucrează sus. E riscant”

Panică la Școala Generală din comuna gorjeană Cîlnic. O bucată din tavanul dintr-o clasă s-a prăbușit. Din fericire, toți elevii erau afară pentru că se aflau în pauză și nimeni nu a fost rănit. Cu toate acestea, mulți copii merg cu teamă la școală. Se lucrează la o parte din acoperiș. „Copiii învață jos, ei lucrează sus. E riscant”, a spus părintele unui elev. După acest incident, muncitorii vor lucra doar după ce vor termina copiii cursurile.

Totul s-a petrecut luni dimineața, într-o pauză. S-a prăbușit o bucată din tavan chiar în mijlocul clasei, peste bănci. S-a întâmplat într-o sală unde învață copiii de clasa a VII-a.

Din fericire, niciun elev nu a fost rănit. Au tras o sperietură zdravănă când au văzut ce s-a întâmplat. „Am auzit că a căzut tavanul. Fetița mi-a spus că nu a fost în clasă. Am fost să văd ce s-a întâmplat. A căzut tavanul, dar noroc că nu a fost accidentat niciun copil. Tencuiala a căzut din cauza lucrărilor. Copiii învață jos, ei lucrează sus. E riscant și nu ar prea trebui să lucreze când sunt copiii în clasă. Mi-a spus fetița că aude drujba sus și îi tremură mâna pe fix. Eu o s-o țin acasă câteva zile până termină școala de renovat”, a spus tatăl unei eleve.

La școala din centrul comunei Cîlnic, reparațiile au demarat cu puțin timp înainte de începerea noului an școlar. Se fac lucrări de reabilitare a acoperișului. Muncitorii vor reveni pe șantier doar după ce vor termina copiii orele.

Până când se va repara acoperișul în întregime, elevii care învățau în clasa unde s-a petrecut incidentul vor fi mutați în altă încăpere. „Nu eram în școală în momentul în care s-a produs incidentul. A picat o bucată de tencuială. Elevii nu erau în posibilitatea de a fi loviți pentru că nu erau în clasă. Am adus meseriașii și au reparat. Fisura a fost mică. Nu a picat un tavan. Era periculos dacă erau elevii. Erau în pauză. Nu am prea lucrat în sălile în care se lucrează deasupra. Avem spații să mutăm clasa. Avem patru săli de clasă libere. Muncitorii vor lucra de acum numai de la ora 13, după ce vor pleca copiii”, a explicat profesorul Ion Ciocârlie.

Galerie foto



Vizualizări: 957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: