Gogoșeria din rulotă, amendată cu 10.000 de lei

Inspectorii sanitar-veterinari din Gorj au amendat săptămâna trecută mai multe societăți de alimentație publică. Zece mii de lei a primit amendă proprietarul unei rulote, care producea și vindea gogoși în Târgu Jiu fără să aibă autorizație.

Tot o amendă de zece mii de lei a primit și un laborator de patiserie din Tg-Jiu care avea pereți cu zone degradate și acumulări de mucegai în spațiul de producție, ventilație ineficientă, ușa de la dospitor neigienizată, ruginită, ouă depozitate împreună cu mezeluri și lactate.

DSVSA a mai aplicat trei amenzi a câte 1.200 de lei unui maagazin alimentar din Tg-Jiu pentru încălcarea cerințelor de igienă la manipularea produselor alimentare, unui fast-food din Tg-Jiu pentru depozitarea temporară a legumelor proaspete în imediata vecinătate a produselor finite, dar și unui magazin alimentar din comuna Borăscu pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare congelate, peștele fiind alături de pulpe de pui vrac.

În total au fost 13 unităţi supuse controlului: o stupină (Slivilești), un fast-food (Tg-Jiu), 5 magazine alimentare (Fărcășești, Slivilești, Bengești-Ciocadia, Dănești, Prigoria), 2 restaurante (Tg-Jiu), un bar (Tg-Jiu), 2 unități de preparare și conservare a fructelor (Baia de Fier, Bumbești-Pițic), un laborator de patiserie (Tg-Jiu).

Vizualizări: 2,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: