Analiză după rezultatele slabe la simulările de la Bacalaureat. "Elevii nu citesc nimic"

Rezultatele dezastruoase obținute la simulările de la Bacalaureat, în județul Gorj, au fost repuse în discuție de către reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean. Au fost licee în care nici măcar un elev nu a reușit să obțină media 6.

Inspectorul general al ISJ Gorj, Dana Constantinescu, spune că nu pandemia a condus la aceste rezultate, ci pentru faptul că elevii nu au citit mai nimic. ”Această simulare nu ar trebui să aibă factorul de stres atât de mare ca și cum ar fi la examenul propriu-zis, deci rezultatul nu a fost din cauza emoțiilor. Asta arată că elevii nu citesc nimic. Vreau să subliniez faptul că nu pandemia a dus la aceste rezultate. Încă sunt cărți, iar în biblioteci există cărți. Școlile care an de an au aceleași rezultate nu au fost influențate de pandemie. Subiectele au fost abordabile, nivelul de dificultate nu a fost unul ridicat”, a spus Dana Constantinescu.

Șefa ISJ mai spune faptul că se vor lua măsuri în acest sens, existând posibilitatea de comasare a acestor unități în care niciun elev nu a luat nota minimă. ”Ceea ce ar fi de făcut în aceste situați, probabil nu ar fi pe placul multor persoane. Probabil ar  trebui luată în discuție, la un moment dat, o comasare a acestor școli. Este un subiect sensibil, dar trebuie luată în calcul o astfel de variantă. Nu se mai poate merge așa la infinit. Cel puțin la Turburea, în fiecare an au același rezultat”, a mai afirmat Constantinescu.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj va face în perioada următoare o analiză, inclusiv a profesorilor, pentru a vedea de ce rezultatele au fost atât de slabe. ”Trebuie scuturat puțin întreg sistemul, nu se mai poate continua așa, este rușinos. Se va verifica situația din toate punctele de vedere. Mi se pare că s-a trenat foarte mult timp și vom face o analiză atentă. Se va verifica și actul didactic, clar”, a mai spus șefa ISJ Gorj. 

Zero la sută promovabilitate s-a înregistrat la colegiile tehnice “Henri Coandă” și Nr. 2 din Târgu-Jiu și liceele tehnologice din Bârsești și Turburea.

Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu se află pe primul loc ca promovabilitate, după simularea Bacalaureatului, cu 92,79%. Pe locul al doilea este Colegiul Național “Tudor Vladimirescu” cu 77,35%, pe al treilea Colegiul Național “George Coșbuc” din Motru, cu 75,16%.

Vizualizări: 7,075

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: