Analiza indicatorilor BTC oferă o prognoză exactă?

În lumea investițiilor și tranzacțiilor cripto, ca și în lumea investițiilor tradiționale, este mai ușor să analizezi evenimentele din trecut și efectele acestora, decât să prognozezi viitorul. Pe lângă faptul că această abordare este una mai simplă și mai accesibilă, se consideră a fi și una mai sigură - de obicei, analizând trecutul poți vedea o imagine mai clară și mai obiectivă decât făcând anumite prognoze legate de viitor. 


În baza regulii descrise mai sus funcționează și așa numiții indicatori ai bitcoinului. Acești indicatori fac parte din analiza tehnică a evoluție BTC și permit traderilor să urmărească și să prognozeze evolutia criptomonedei în viitor. În acest articol descriem în detaliu ce reprezintă acești indicatori și dacă pot prognoza viitorul criptomonedei cu o anumită acuratețe.


Ce reprezintă indicatorii de tranzacționare BTC?

Precum am menționat și mai sus, indicatorii reprezintă instrumente de analiză tehnică (TA) care îi ajută pe cei care tranzacționează să prezică prețul și direcția mișcării cu diferite grade de acuratețe. În cadrul analizezi tehnice a evoluției bitcoinului, dar și a altor criptomonede, se utilizează analiza datelor istorice. De obicei, se aplică analiza pe diferite intervale de timp - secunde/zile/luni/ani. În așa mod, se obține o imagine de ansamblu mai clară și mai transparentă, o imagine care permite și o prognozare cu un grad de acuratețe mai înalt. 


Toate rezultatele analizei mai sus descrise sunt transpuse în grafice. Aceste grafice se suprapun și se analizează în ansamblu pentru a obține o prognoză cât mai clară și cât mai obiectivă. Instrumente de cripto analiză obiectivă de pe Bitcoin Prime îți permit să tranzacționezi cu succes. 

Pot indicatorii să prezică viitorul criptomonede cu o mare acuratețe?

Până la urmă, randomul domină orice domeniu a vieții noastre. În acest sens, bitcoinul li criptomonedele la general nu reprezintă o excepție. O groază de factori afectează și determină evoluția bitcoinului. O mare parte din acești factori sunt de natură spontană și imprevizibilă. Astfel, analiza indicatorilor nu reprezint un instrument carea r putea prezice cu o mare exactitate și acuratețe comportamentul bitcoinului. De fapt, nici un instrument nu ar putea oferi asemenea prognoze. 


Cu toate acestea, analiza indicatoarele poate ajuta un comerciant să observe tendințele pentru a le evalua direcția și puterea. Logica indicatorilor este similară cu fizica newtoniană: mișcarea prețului are un impuls, și cu cât este mai mare, cu atât este mai dificil poate fi oprit, si invers. 


În cazul în care, de exemplu, observi un activ digital care are o pronunțată tendință de creștere, vei aplica analiza indicatoarele pentru a determina puterea și capacitatea acestei tendințe. Vei estima probabilitatea cu care această tendință se va păstra chiar și în contextul în care anumiți factori vor încerca să o neutralizeze. 


Să presupunem că ai ajuns la decizia de a investi în acel activ cripto. Tendința pare a fi pronunțată și puternică, astfel riscurile par a fi minime. În același timp, este important să înțelegi și să-ți asumi responsabilitatea pentru faptul că indicatorii ți-au oferit o analiză facultativă a situației cripto. Orice se poate întâmpla - această tendință ar putea să crească, sau, dimpotrivă, să se reducă. O mulțime de factori pot determina o asemenea modificare, aceștia fiind într-atât de variați și spontani, încât nu ne-ar ajunge încă un întreg articol pentru a le enumera și descrie pe scurt. 


Indicatorii folosesc formule și diagrame pentru a ajuta comercianții să „vadă” comportamentul viitor posibil al cumpărătorilor, vânzătorilor și prețurilor. Cu toate acestea, nu sunt capabili să ofere „prețuri ale viitorului”, calculate cu mare precizie pentru un anumit moment sau perioadă. Astfel, activitatea de tranzacționare a criptomonedelor rămâne a fi o activitate în care traderul își asumă anumite riscuri. Aplicare și analiza indicatorilor Bitcoin permite reducerea acestor riscuri în procesul de tranzacționare, dar nicidecum excluderea completă a acestor riscuri aferente. 

Concluzie

Indicatorii de analiză a cursului Bitcoin reprezintă indicatori care analizează tendințele din trecut, le transpune cu cele din prezent și oferă o anumită previziune de comportament al BTC în viitor. Aceste instrumente sunt aplicate pe larg în procesul de tranzacționare deoarece permit reducerea unor riscuri. Totodată, analiza indicatorilor nu oferă o prognoză de mare acuratețe, ceea ce păstrează acel nivel risc aferent tranzacționării de criptomonede. În această ordine de idei,  pentru o tranzacționare mai comodă, dar și mai profitabil, recomandăm platforme de tranzacționare care oferă instrumente de analiză a indicatoarelor. Poți începe să tranzacționezi pe Oil Profit -aici găsești toate instrumentele necesare în acest sens.

Vizualizări: 917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: