Anchetă finalizată la 7 ani de la comiterea unei crime. „Elodia 2” e la Gorj!

Bărbatul din Târgu Cărbunești, arestat în aprilie anul trecut pentru o crimă pe care o comisese în iarna lui 2010, a fost trimis în judecată acum, procurorii reușind să finalizeze o anchetă care a durat ani de zile.

Felix Dianu a fost săltat în aprilie 2016 tocmai din Norvegia, unde se ascundea în speranța că i se va pierde urma, după ce a fost încătușat el stând o perioadă în arest preventiv. Mereu a susținut că nu are vreo legătură cu acuzațiile ce îi sunt aduse, deși el părea să fie încă de la început suspectul numărul 1. Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au trebuit să finalizeze cercetările pe care le începuse, la Gorj, Emil Moța în urmă cu mai mulți ani. Dosarul a fost preluat de Parchetul General pentru că cercetările făcute în plan local nu duceau la nici un rezultat.

Cadavrul, de negăsit!

Moartea lui Daniel Nistor, din Crețești, un sat de lângă Târgu Cărbunești, a fost mult timp învăluită în mister, mai ales că anchetatorii nu reușeau să dea de urma cadavrului acestuia. Tot ce se știa era faptul că Nistor își rugase cel mai bun prieten, pe Dianu, să îl ducă cu mașina spre Târgu Cărbunești pentru că dorea să plece în Italia, acolo unde spera să se împace cu fosta sa soție, aflată la muncă. Ce nu știa bărbatul era că femeia avea o aventură chiar cu Dianu și de aici i s-a tras și sfârșitul. Anchetatorii nu au descoperit nici până acum trupul neînsuflețit al lui Nistor, transformând cazul său în „Elodia 2”. O instanță de judecată a constatat însă în decembrie 2015 moartea acestuia și l-a declarat decedat pe gorjeanul despre care nimeni nu mai știe nimic. Felix Dianu, în schimb, susține în continuare că nu are nicio implicare în povestea respectivă, deși, încă de când a fost arestat, anchetatorii l-au indicat ca fiind autorul acestei morți învăluite în mister. „În cursul zilei de 15 februarie 2010, la intrarea în oraşul Târgu Cărbuneşti, victima N.D. s-a urcat în autoturismul condus de inculpatul Dianu Felix, situaţie de fapt confirmată de declaraţiile a trei martori. În aceeaşi seară, N.D. a fost victima infracţiunii de omor, comisă de inculpatul Dianu Felix, care i-a ascuns ulterior cadavrul pentru a evita tragerea la răspundere penală. Practic, relaţia tensionată dintre inculpat şi victimă – cauzată de existenţa unei relaţii apropiate dintre inculpat şi fosta soţie a victimei - a degenerat în acţiunea violentă care a dus la suprimarea vieţii victimei. Intenţia inculpatului de a induce în eroare rudele victimei reiese dintr-o serie de acţiuni ale acestuia, care a încercat prin diverse modalităţi să le creeze apropiaţilor victimei convingerea că aceasta este plecată în străinătate. Astfel, prin transmiterea unor mesaje telefonice, inculpatul a încercat să justifice absenţa victimei, cu motivarea că ar fi plecat din ţară – obţinând astfel întârzierea sesizării dispariţiei”, a transmis Parchetul General la momentul încarcerării lui Felix Dianu. Procesul acestuia va avea loc la Tribunalul Gorj, dosarul fiind deocamdată în procedura de cameră preliminară.

Galerie foto


Vizualizări: 13,841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: