Super-evazionist, lăsat liber de magistrați

Un individ care a strâns condamnări în cazierul său de pe la mai multe instanțe de judecată din țară și care avea ani buni de pușcărie de executat a găsit clemență la Tribunalul Gorj pentru a fi pus în libertate la câteva zile după ce a primit o nouă condamnare pentru același gen de fapte.

Marin Geonea, folosit la un moment dat inclusiv de romii din Strehaia pentru a fi administrator al unor firme ale acestora, deși era în spatele gratiilor, a primit acum o sentință favorabilă din partea magistraților gorjeni pentru a redeveni liber. Judecătoria Craiova numai ce a decis condamnarea din nou la închisoare a lui Geonea, verdictul nefiind însă unul definitiv. În el sunt însă prinse toate condamnările pe care inculpatul le are în „CV”-ul său, înșiruirea lor aici presupunând foarte mult spațiu. Numai menționarea perioadelor în care bărbatul a fost în spatele gratiilor în arest preventiv e suficient pentru a vă da seama despre trecutul acestuia. Fix 9 ani de pușcărie i-au dat judecătorii craioveni lui Geonea în ultimul dosar de evaziune în care acesta a fost judecat, dar perioada pe care el ar urma să o petreacă în spatele gratiilor după ce decizia rămâne definitivă va fi mai mică datorită arestărilor anterioare.

Noi sentinţe

În același dosar de la Craiova, alături de Geonea, a fost condamnat și Marian Rotaru, un individ care are și el o grămadă de infracțiuni la activ, pentru unele fiind deja condamnat definitiv. Pedeapsa pentru Rotaru a fost de 5 ani și 6 luni, prin contopirea tuturor celor pe care le are la activ, dar vineri el a mai primit o veste proastă. În timp ce Geonea era lăsat în libertate de judecătorii Tribunalului Gorj, pentru el aceeași instanță dispune o condamnare de 8 ani de închisoare, tot pentru evaziune, el fiind arestat în altă cauză tot pentru același gen de fapte. Prejudiciul în acest dosar trece de 600.000 de lei, o pedeapsă de 6 ani cu executare primind și inculpatul recidivist Saiuz Bonculescu. Tot în același dosar au mai primit pedepse inculpații Gheorghe Gheorghe, de 3 ani cu executare, și Adrian Gh. Mihai, din Strehaia, care are o condamnare de 3 ani și 4 luni, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 7 ani și 4 luni. Deși recidivist, și inculpatul Adrian D. Mihai a primit o condamnare cu un termen de încercare de 4 ani, judecătorii gorjeni dispunând acum și anularea celor 117 facturi fictive folosite de inculpați pentru a prejudicia bugetul de stat.

Vizualizări: 2,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: