Anchetă la Ministerul Sănătății în cazul cântăreței fotomodel

Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă internă după ce în presă au apărut informații despre angajarea, fără concurs, pe un post de consilier debutant la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister, a unei cântărețe fotomodel în vârstă de 24 de ani.

Este vorba de Codruța Elena Filip, iubita cântărețului de muzică din Gorj, Valentin Sanfira, cu care se va și căsători în toamna acestui an. 

Deși coperta legitimației de serviciu a Codruței Filip a fost fotografiată și postată de viitorul soț pe contul lui de Facebook, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri, la Craiova, că tânăra nu are contract de muncă cu Ministerul Sănătăţii şi nu este angajata instituţiei.

„Am deschis, este deja o anchetă internă la Resurse Umane, să evaluăm cele sesizate de dumneavoastră. Nu este angajată la Ministerul Sănătăţii. Nu are contract de muncă, nu are niciun ordin de ministru semnat. De aceea văzând acele imagini, am dispus o anchetă internă la Resurse Umane, să verifice acele legitimaţii, dacă sunt false sau nu”, a spus ministrul Sănătăţii.

Update: Codruța Filip spune că a trecut cu brio de interviul pentru postul de consilier debutant, iar apoi a fost discriminată pe motive de gen și activități desfășurate în afara orelor de muncă.

„Am fost evaluată și selectată conform procedurilor pentru acest post! Am depus dosar, m-am prezentat la interviul de selecție, unde m-am clasat pe prima poziție și am obținut un punctaj bun! Și pot da acest interviu din nou, la orice oră, oricând! Postul este pe perioadă determinată, pe parcursul stării de alertă, scos spre ocupare printr-o metodologie aprobată prin ordin de ministru!

Nu este posibil să aplici pentru un post pe care l-ai găsit pe internet, fiind făcut public, și să-l ocupi cu brio, iar apoi să fii discriminat pe motive de gen, activități desfășurate în afara orelor de muncă etc. Din această cauză, tinerii pleacă din țară! Pentru că nu li se acordă șansa de a demonstra, fiind judecați după aspect și nu numai! Iar dacă li se acordă șansa, sunt târâți prin noroi!!!”, a postat tânăra, pe facebook.

Vizualizări: 3,202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: