Anchetă la o școală din Albeni

Este anchetă la Inspectoratul Școlar Județean Gorj după prima probă din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională. Totul după ce la Școala Gimnazială din Albeni, elevii au primit subiecte greșite. În loc să le primească pe cele corecte, ar fi primit subiectele destinate minorităților maghiare.

Încurcătura ar fi fost constatată după ce elevii ar fi părăsit deja sala de examen, se arată într-o sesizare sosită la redacția Pandurul. De partea cealaltă, inspectorii școlari admit eroarea și spun că a fost remediată după o oră. Transmit că a fost demarată o anchetă. 

În sesizarea transmisă ziarului Pandurul, se notează că elevii ar fi părăsit sala după doua ore și, după ce s-ar fi constatat greșeala, inspectorii școlari ar fi căutat elevii și convins să revină în clase și să rezolve subiectele corecte. 

"Au dat elevilor care au participat la simulare alte subiecte, respectiv cele pentru elevii aparținând minorității maghiare, în locul celor corecte!

În aproximativ 2 ore, elevii au părăsit sala de examen. După vizita la școală a inspectorului de sector și a unui alt reprezentant al I.S.J. Gorj , în jurul orei 11, elevii au fost căutați și convinși să revină în sala de examen unde, din spusele elevilor, au fost anunțați că Ministerul Educației a transmis subiectele greșite(cele pentru minoritatea maghiară) și că trebuie să repete proba de limba și literatura română, cu subiectele corecte!

Elevii au repetat proba care nu a durat mai mult de o oră și ,astfel, totul s-a rezolvat în ”liniște” și fără consecințe!

Greșeala ,bineînțeles că nu a fost a Ministerului Educației ,ci a membrilor comisiei de la nivelul școlii!

Felicitări echipei manageriale", se arată în sesizare. 

Oficialii Inspectoratului Școlar Gorj au anunțat că a fost dispusă o anchetă internă și că greșeala a fost remediată după o oră de la momentul în care elevii au primit subiectele greșite.

"Eroarea a fost sesizată de către echipa de control a IȘJ Gorj, fiind remediată. Inspectorii școlari au rămas în unitate până la finalizarea probei de concurs. Membrii comisiei de organizare din școală au recunoscut eroarea, incidentul fiind consemnat în registrul de control, urmând a se efectua o anchetă internă a IȘJ Gorj și a se dispune măsurile legale. 

Verificarea derulării simulării E.N. 2022 continuă și astăzi, când are loc a doua probă a acestui examen național", a transmis ISJ Gorj. 

Peste 2.800 de elevi din Gorj sunt înscriși să susțină simularea Evaluării Naționale.

Vizualizări: 1,930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: