Anchetă la spitalul din Rovinari, după decesul unei paciente

Poliţiştii din Gorj au deschis un dosar penal după ce o femeie de 57 de ani din Telești a murit duminică la Spitalul Orăşenesc din Rovinari. "Am dus-o pe soacra mea la spital. Avea dureri în piept și nu putea să respire. A fost dusă cu ambulanța la spital. Am sunat la 112. Noi când am ajuns ne-au spus că i s-a înrăutățit starea pe mașină, că ar fi intrat în stop cardio-respirator sau ceva de genul. I-au pus aparate, numai că acei medici, în loc să fie mai cooperanți, stăteau și gândeau unde să o trimită, dacă pot să o trimită, să dea telefoane, că nu o primește acolo, până au făcut hârtiile i-a fost din ce în ce mai rău. I-au luat glicemia, într-adevăr a avut-o puțin mare de acasă, avea 320. Nu știm ce tratamente i-au făcut. A venit și Poliția. Au fost doi doctori, un domn doctor și o domnișoară la care a mai murit un om în urmă cu câteva luni", a declarat, pentru Mediafax, Cosmin Cornoiu, ginerele femeii.

Reprezentanţii unităţii spitaliceşti susțin că medicii și-au făcut datoria: "Doctorii și-au făcut datoria, cu presiunea care a fost pusă pe ei, că au fost patru cazuri în același timp și cu toată presiunea, că au fost înjurați și făcuți în toate felurile, ei și-au făcut treaba. Noi aici ne dăm sufletul pentru pacienți", a declarat Adrian Murea, managerul spitalului Sfântul Ştefan din Rovinari.

Poliţia a început cercetările în acest caz şi a fost întocmit un dosar penal: "A chemat ambulanța și a decedat la scurt timp la spital. S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. A decedat la spital. Nu prezenta urme de violență pe corp", a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Sursa: mediafax.ro

Vizualizări: 4,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: