Greblă, la ICCJ: Nu mă interesează cine judecă

update: Magistrații Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie au amânat, pentru 5 noiembrie, începerea judecării apelului declarat de procurorii DNA în dosarul în care fostul judecător al Curţii Constituţionale Toni Greblă a fost achitat în primă instanţă pentru trafic de influenţă

Fostul judecător constituţional Toni Greblă, în prezent secretar general al Guvernului, a afirmat luni, la intrarea la ÎCCJ unde se judecă procesul său, că nu este interesat de componenţa completului de judecată. 

„Pe mine nici nu mă interesează cine judecă. Oricine din judecătorii Înaltei Curţi pot să judece, eu cred că etapa în care anumite influenţe se exercitau şi asupra organelor de urmărire penală şi asupra unor judecători a trecut sau a cam trecut, astfel încât nu am probleme cu compunerea instanţei de judecată” a afirmat Greblă luni, la sosirea sa la ÎCCJ.

Întrebat dacă în opinia sa este legală decizia Curţii Supreme de a nu schimba componenţa completelor de cinci magistraţi după modificarea legii, Toni Greblă a răspuns că decizia ICCJ a fost una „neinspirată” şi că în general astfel de decizii au fost sancţionate de Curtea Constituţională a României.

„Era o practică a Curţii Constituţionale în care asemenea decizii au fost declarate neconstituţionale, astfel încât am impresia că din considerente tehnice, Înalta Curte a decis ca până la 1 ianuarie să amâne aplicarea legii. Evident a fost o decizie neinspirată  a Înaltei  Curţi care în mod sigur va fi sancţionată ca atare de Curtea Constituţională” a adăugat acesta.

Tono Greblă a mai catalogat justiţia drept „o maşinărie care funcţionează greu” şi care „ia timp”.

Vizualizări: 1,125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: