Anchetă pentru pontaj fictiv la Cariera Roşia

Un nou scandal de pontaje fictive la Complexul Energetic Oltenia. Primul caz, cel al lăcătuşului Benoni Bejinaru de la Cariera Roşiuţa, seamănă cu cel al lui Eugen Brăiloiu, electrician la Cariera Roşia, deoarece ambii au probleme cu legea. Sunt indicii care arată că Eugen Brăiloiu a fost pontat în ziua în care a fost reţinut pentru furt de cărbune. Directorul din CE Oltenia, Ion Ruşeţ, a confirmat faptul că la nivelul societăţii va fi constituită o comisie de anchetă. Nici directorul Ion Guran nu va scăpa de sancţiune şi încă de săptămâna trecută se zvonise că va fi demis.

Pe 7 iulie, Eugen Brăiloiu, angajat la Cariera Roşia, a fost prins încărcând în maşina sa cărbune de pe banda transportoare.  “Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că persoane necunoscute ar fi sustras cărbune de pe o bandă transportoare din comuna Fărcăşeşti, pe care ulterior l-ar fi încărcat în autoutilitara celui în cauză (n.r- Eugen Brăiloiu). Bărbatul ar fi refuzat să dezvăluie identitatea celor care au sustras cărbunele şi l-ar fi încărcat  în autoutilitara sa. Procedându-se la cântărirea cărbunelui a rezultat cantitatea de 10.020 de kg. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională desfăşurată este de aproximativ 1.000 de lei”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Brăiloiu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior a fost pus sub control judiciar. Dar, problemele lui abia acum încep. S-ar părea că pe 7 iulie, în ziua în care a fost prins de poliţişti cu maşina de cărbune, şi-a băgat o cerere de concediu, însă nu i-a fost acceptată, astfel că apare pontat la serviciu. „Se prezumă un pontaj fictiv pe data de 7 iulie. Este o adresă făcută de Direcţia de Pază şi s-a dispus constituirea unei comisii de cercetare disciplinară. Cel mai probabil comisia va fi constituită în câteva zile. nu pot să confirm dacă este un pontaj fictiv, dar nici să infirm. Se prezumă, comisia de cercetare va analiza şi va verifica“, a declarat Ion Ruşeţ. Eugen Brăiloiu îşi desfăşoară în continuare activitatea, până la finalizarea anchetei.

SCHIMBARE

Sub lupta comisiei de anchetă va intra şi directorul Carierei Roşia, Ion Guran, care era pe lista neagră a directorului general Laurenţiu Ciurel. Potrivit unor surse, Guran va fi înlocuit cu actualul director al UMC Tismana, Iustin Ioniţă, iar la Tismana ar putea fi numit Nicolae Cilibiu, consilier judeţean PSD, fost democrat-liberal.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: