CE Oltenia are liber la contracte cu Volintiru

Complexul Energetic Oltenia are liber la contracte cu notariatul Danielei Volintiru, soţia procurorului adjunct de la DNA, Dănuţ Volintiru. Inspecţia Judiciară a analizat acuzaţia de incompatibilitate a procurorului Volintiru, dat fiind că soţia acestuia avea contracte foarte mari cu societatea condusă de Laurenţiu Ciurel, directorul cercetat de DNA, dar nu a găsit nereguli. Mai mult, pe lângă uriaşa factură de 570.000 de lei plătită de CEO notariatului Volintiru, au mai apărut alte zeci de facturi de la UMC-uri, dar cu sume mai mici.

Parteneriatul poate continua în linişte după soluţia dată de Inspecţia Judiciară. În fapt, în posesia jurnaliştilor mai sunt încă 22 de facturi de valori mai mici încheiate între CE Oltenia şi notariatul lui Volintiru. Constantin Creţan a sesizat Inspecţia Judiciară după apariţia în presă a dovezilor că CE Oltenia a plătit sute de mii de lei notariatului soţiei procurorului Dănuţ Volintiru, cel care a avizat neînceperea urmăririi penale sau scoaterea de sub urmărire penală a lui Laurenţiu Ciurel pe vremea când era şef la DNA Târgu Jiu. Biroul DNA de la Târgu Jiu a fost desfiinţat, iar Volintiru a ajuns la Craiova şi ulterior la structura centrală a DNA. Unele din dosarele lui Ciurel au ajuns şi ele la DNA central. În raportul Inspecţiei Judiciare se vorbeşte despre şase dosare care l-ar fi avut drept subiect pe Laurenţiu Ciurel, dar că toate au fost soluţionate sau redirecţionate de Cristian Bertha, subalternul lui Dănuţ Volintiru.

Cum s-a apărat Volintiru

În declaraţia dată Inspecţiei Judiciare, procurorul şef adjunct Dănuţ Volintiru susţine că dosarele lui Ciurel nu au fost instrumentate de el, ci de Cristian Bertha. Însă Volintiru este cel care a avizat propunerile procurorului Bertha, numele şi semnătura lui se află pe notificările de scoatere sau neînceperea urmăririi penale în cazul lui Laurenţiu Ciurel. Însă semnarea deciziei nu arată o influenţă a lui Volintiru.

Inspecţia judiciară a analizat măsura în care Volintiru a influenţat instrumentarea dosarelor în care a fost implicat Ciurel şi a reieşit că nu ar fi niciuna, pentru că de aceste cauze s-ar fi ocupat Cristian Berta.

De asemenea, se pare că în cercetarea DNA se află două dosare în care apare şi numele lui Ciurel, dar care se află la alte secţii ale DNA, nu la cea la care lucrează Volintiru. „Procurorul a mai declarat că în anii 2013 respectiv 2015, când Laurenţiu Ciurel a încheiat contractele la Biroul notarial Volintiru Daniela, nu mai avea calitatea de procuror şef al Biroului Teritorial Târgu Jiu“, se mai arată în raportul Inspecţiei Judiciare. Astfel, nu sunt identificare indicii care să contureze o situaţie de conflict de interese a lui Dănuţ Volintiru.

Analiza „relaţiei“ dintre Volintiru şi Ciurel a fost făcută de procurorul Tamara Manea, purtător de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, şi de procurorul Gheorghe Fiţ.

ATAC

Directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a dat, miercuri, nişte „declaraţii incendiare“ în presa locală, prin care a atacat virulent un ziarist care a îndrăznit să scrie despre problemele din compania condusă de el.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: