De două luni, CEO asigură 30% din consum

Complexul Energetic Oltenia a trimis un nou comunicat de presă în care subliniază importanţa energiei pe cărbune în sistemul energetic naţional. CEO a avut două luni foarte bune, cu o medie orară de 2.100 de MW.

 „Începând cu 01 iulie 2015, energia produsa pe bază de cărbune acoperă 30% din consumul înregistrat in Sistemul Energetic Naţional“, susţine CEO. CE Oltenia are nevoie de multe luni foarte bune pentru a acoperi pierderea de aproape 700 de milioane de lei din 2014. Termocentralele din CE Oltenia au toate grupurile disponibile în funcţiune, asigură 95% din energia produsă pe baza de cărbune, având o producţie medie zilnica de peste 50.000 MWh. Conducerea complexului vrea să tragă un semnal de alarmă şi speră că situaţia din această vară secetoasă va face autorităţile să adopte o legislaţie prin care termocentralele şi hidrocentralele să nu fie în competiţie, ci în parteneriat. „Aceste cifre realizate in condiţii meteorologice specifice lunilor de vară, respectiv temperaturi foarte ridicate si seceta prelungită (2013 si 2014 au fost ani atipici, cu cantităţi foarte mari de precipitaţii) ar trebui sa dea de gândit autorităţilor specifice domeniului si sa susţină faptul ca hidrocentralele si termocentralele nu trebuie sa concureze, ci sa se completeze pentru acoperirea consumului de energie la nivel naţional“, se mai arată în comunicatul de presă.

Dacă lucrurile merg atât de bine la companie, sindicaliştii nu înţeleg refuzul conducerii de a acorda unele drepturi angajaţilor, făcând referire la cota de cărbune în bani şi 350 de lei adaos lunar.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: