Directorii din CEO îşi prezintă „performanţele“ la 6 luni

Directoratul CE Oltenia va trebui să prezinte Consiliului de Supraveghere execuţia bugetară la 6 luni. Administraţia CE Oltenia a încercat cât a putut să amâne momentul, dat fiind că cifrele nu-i sunt favorabile. În spaţiul public conducerea a raportat profit, însă se  pare că documentele arată pierdere.

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia se va reuni pe data de 17 august, pe ordinea de zi fiind şi execuţia bugetară la 6 luni. Conducerea a declarat că are profit, dacă nu pune la socoteală certificatele de emisii. După directorul general Laurenţiu Ciurel şi în 2014 a avut profit, după ce a scăzut cheltuielile cu certificatele carbon. În realitate, în 2014 a avut o pierdere de 700 de milioane de lei. Pe primele 6 luni s-a discutat despre profit, însă s-ar părea că de fapt este pierdere, după cum spun surse. Se vor cunoaşte cifrele cu certitudine atunci când vor fi publice pe Ministerul Finanţelor sau Fondul Proprietatea, deoarece CE Oltenia abia dă aceste date supraveghetorilor, darămite presei.

Lunile iulie şi august au fost foarte bune pentru CE Oltenia, asigurând 30% din consumul de energie, însă preţurile sunt mici chiar dacă societatea se laudă continuu că nu s-ar putea fără cărbune. CEO vinde cu o medie de 200-220 de lei şi, deşi sistemul a fost „la mâna termocentralelor“, managementul companiei nu a reuşit să urce preţul foarte mult. De asemenea, CE Oltenia este din nou în urmă cu achiziţia de certificate de emisii. Sumele pentru certificatele carbon sunt de ordinul milioanelor de euro, iar CEO vrea să evite cât poate înregistrarea acestor cheltuieli deoarece rezultatele ar fi din nou cu minus.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: