Anchetat după ce a tras cu pușca pe Bujorăscu

Dorința unui vânător din Motru de a verifica „în natură” o armă de vânătoare pe care dorea să o cumpere de la un amic de-al său din Cătunele le-a adus ambilor un dosar penal la care cu siguranță nu se gândeau atunci când au vorbit despre vânzarea puștii.

Cumpărătorul, în vârstă de 45 de ani, mergea pe drumul din Ploștina în momentul în care agenții l-au tras pe dreapta și i-au verificat autoturismul. Oamenii legii au descoperit astfel  o armă de vânătoare, 12 cartuşe, 2 cuţite de vânătoare şi 2 lanterne, șoferul având permis de port armă la el. Bărbatul era convins că nu a comis nicio ilegalitate și că are asupra sa suficiente documente încât să nu aibă probleme, iar polițiștii să îl lase în pace.

Nu avea însă autorizație pentru a folosi arma în aer liber, polițiștii constatând că, de fapt, pușca îi aparține unui alt bărbat, de 50 de ani, din Cătunele, și el vânător cu acte în regulă, dispus însă să își vândă arma. „Astfel, s-a stabilit că B.Z. a împrumutat arma de la C.N. cu scopul de a o verifica în scopul cumpărării, motiv pentru care s-a deplasat în dealul Bujorăscu unde a executat foc neautorizat. S-a luat măsura ridicării armei de vânătoare, a celor 20 cartuşe, 2 cuţite, 2 lanterne precum şi a permiselor de armă a celor doi. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă fără drept ”, a comunicat IPJ Gorj, tranzacția dintre cei doi vânători picând, evident.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: