Avocat din Baroul Gorj, reclamat că şi-a bătut o subalternă

Situație disperată pentru o femeie din comuna mehedințeană Bala, care lucrează la complexul hotelier din localitate. Ea a reclamat la Poliție faptul că ar fi fost bătută de șeful ei direct, nimeni altul decât un marcant membru al PSD Mehedinți, apropiat al baronului Adrian Duicu, dar și avocat suspendat în cadrul Baroului Gorj, ultima sa calitate, cea de avocat, făcând ca dosarul să fie preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Gabriela Alexandru Trotea are acasă un băiețel de trei ani și, de la sfârșitul săptămânii trecute încoace, a trebuit să îi explice și de ce are vânătăi pe corp, dar și de ce stă mai mult cu el și nu se mai duce să muncească. Până în week-end-ul trecut, femeia era recepționeră la hotelul la care sunt cazați pensionarii ce vin la Bala pentru tratament, stațiunea fiind una asemănătoare cu cea de la Săcelu, interesul pentru ea fiind unul local, deși potențialul zonei este mult mai mare. Angajata respectivă spune că șeful său are, de regulă, chef de ceartă cu angajații unității, dar în noaptea de sâmbătă spre duminică era și un pic băut, așa că de la câteva vorbe mai grele aruncate de acesta până la violență nu a fost decât un pas, respectiv un pumn…

„Era după miezul nopții când domnul director a venit și a început să îmi reproșeze că am lăsat niște becuri aprinse prin curte. Eu i-am spus că nu le-am aprins și că nici nu mă duc noaptea pe acolo pentru că dumnealui are niște câini foarte răi și mie îmi este frică de ei. A început să dea telefoane la alți colegi, să-i sune și să-i întrebe dacă ei au aprins becurile. I-au spus că nici ei nu le-au aprins și apoi a început să mă întrebe dacă eu îl consider pe dumnealui „balerină”, că îmi bat joc de dânsul, ceea ce nu era adevărat. A ridicat tonul și mai mult, iar la un moment dat mi-a tras un pumn în umărul drept și un altul peste piept, în zona inimii, că am și acum dureri acolo. Nu am mai putut să rămân în recepție, am mers pe un fotoliu din holul hotelului și am început să plâng de durere”, spune femeia.

Omul legii se scuză, dar sare legea

Recepționera a mers ulterior la Poliție și l-a reclamat pe directorul Constantin Cîțu, azi așteptând să îi fie eliberat și certificatul medico-legal constatator al leziunilor pe care le are. Femeia a fost consiliată inclusiv de un psiholog pentru a depăși momentul violent de care a avut parte în miez de noapte. „Surpriza” pe care o are pentru șeful său o reprezintă niște înregistrări făcute cu acesta, în care Cîtu, ceva mai odihnit a doua zi, își cerea scuze pentru cele întâmplate și comanda o cafea ca s-o ierte pe recepționeră… „Am depus la dosar și înregistrări cu dânsul din care reiese că își recunoaște faptele. Mai multe detalii nu pot să dau pentru că nu vreau să îi ușurez dumnealui apărarea. Este avocat, este înscris la Baroul Gorj, știe să se apere. Tocmai pentru că este avocat dosarul e la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, iar asta îmi dă mie încredere că lucrurile se vor lămuri”, mai spune femeia, șeful său nedorind ieri să discute cu jurnaliștii.

Consilier județean, membru ATOP și traficant de țigări

Constantin Cîtu nu este doar avocat în cadrul Baroului Gorj, istoricul său din ultimii ani arătând că acesta are destul de multe belele, din care a scăpat însă pentru că a fost un apropiat al baronului Adrian Duicu. Avocatul cu pricina era acum doi ani ridicat de vameșii sârbi și reținut pe motiv că dorea să treacă prin vamă 42 de cartușe de țigări, folosindu-se de o legitimație a Autorității Teritoriale de Ordine Publică, Cîtu fiind și acum membru al ATOP Mehedinți, nu doar avocat la Gorj. Anul trecut în luna mai l-a luat la bătaie pe adjunctul său de la stațiunea Bala, Victor Mărgeanu, acesta fiind transportat la spital de un echipaj SMURD. Între timp, Mărgeanu a revenit la „sentimente mai bune” față de șeful său și nu vrea să mai discute despre acea „întâmplare”, cazul fiind anchetat de polițiștii mehedințeni care îl aveau în frunte pe nimeni altul decât Ștefan Ponea, cel arestat preventiv în dosarul de corupție al lui Duicu și a cărui soţie este magistrat la Curtea de Apel Craiova, adică exact acolo unde ajungeau dosarele baronului de Mehedinți, dar și ale baronului de Bala…

Vizualizări: 395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: