Andreea Chiricuţă a debutat la CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a mai perfectat un transfer la echipa de handbal în perioada  de pauză competiţională. După ce şi-au asigurat serviciile pivotului Mirabela Coteţ, oficialii grupării gorjene au ajuns la o înţelegere şi cu Andreea Eliza Chiricuţă, jucătoare care evoluează pe postul de extremă stânga și care a debutat deja miercuri la echipa din Târgu Jiu.

Handbalista, care în cariera ei a jucat la Corona Braşov şi Rapid Bucureşti, şi care a fost convocată de câteva ori și la echipa națională a României, a venit acum de la Ştiinţa Bucureşti. Chiricuţă a semnat cu CSM Târgu Jiu până la finalul acestui sezon şi s-a alăturat lotului pregătit de Liviu Andrieş, după cum a anunțat oficial clubul cu o zi înainte de debutul jucătoarei. ”Născută pe 27 februarie 1994, Eliza Andreea Chiricuţă a deprins tainele handbalului în oraşul natal, la LPS Buzău. După prima parte a junioratului petrecută la Buzău, s-a transferat la Bucureşti, unde şi-a continuat junioratul la Şcoala 181 SSP Bucureşti. Cu echipa de junioare a Şcolii 181 a reuşit să câştige aurul, titlul de campioană a României la Junioare 2 în 2011, dar şi argintul în 2012, pentru ca în 2013 să cucerească din nou aurul la Junioare 1. În 2013 a fost cooptată de CSM Ploieşti, echipă la care a făcut pasul la senioare şi cu care a debutat pe prima scenă a handbalului românesc. După evoluţiile de la Ploieşti au început şi convocările la echipele naţionale. Handbalista a făcut parte din lotul de tineret al României care a participat la Campionatul Mondial din 2014. La naţionala de tineret a strâns 21 de apariţii şi 30 de goluri. A evoluat timp de trei sezoane la echipa din Ploieşti, cu care a reuşit o calificare în cupele europene. Pentru Andrea Chiricuţă a urmat apoi transferul la Danubius Galaţi, unde a petrecut sezonul 2016-2017. Începând din 2016, Chiricuță a fost convocată de câteva ori și la echipa națională a României. După Galaţi, pentru Chiricuţă a urmat perioada Corona Braşov, club la care a evoluat din 2017 până în 2020. A revenit în 2020 în Bucureşti, unde a semnat cu Rapid Bucureşti, echipă la care a stat până la începutul acestui an. În februarie 2022 a trecut la Ştiinţa Bucureşti”, se aratăîn CV-ul jucătoarei.

Din acest an Andreea Chiricuţă revine în Liga Florilor după ce a semnat cu CSM Târgu Jiu, ea debutând deja miercuri în meciul cu SCM Râmnicu Vâlcea. 

Vizualizări: 325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: