Ruşine! Pădurea colorată, plină de gunoaie

Pădurea colorată realizată de artistul Mihai Ţopescu pe marginea drumului naţional ce leagă Târgu Jiu de Vâlcea a devenit un adevărat reper turistic. Iniţiativa artistului gorjean este umbrită însă de ceea ce rămâne în urma vizitatorilor. Zona care străjuieşte arborii viu coloraţi este plină de mizerii, deşi primăria face săptămânal curăţenie. Totuşi, în zonă nu există nici măcar un coş de gunoi.

Peturi, doze de suc, materiale textile şi alte deşeuri se pot zări în dumbrava colorată, căutată de turişti. Pădurea se află pe raza comunei Baia de Fier şi este deţinută de o persoană privată. Autorităţile din Baia de Fier spun că vor monta în cel mai scurt timp coşuri de gunoi şi vor solicita celor de la Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu să ia în considerare posibilitatea amenajării unei parcări în zona respectivă. „Noi facem săptămânal curăţenie acolo, cu oamenii de la ajutorul social. Facem această acţiune în fiecare zi de luni. Am făcut un necesar pentru achiziţionarea unor coşuri de gunoi pe care să le punem în pădurea colorată. Cred că ar trebui ca şi cei de la Drumuri să facă acolo o parcare, este imperios necesară. Mulţumesc lui Dumnezeu că nu s-a întâmplat niciun accident până acum, dar este foarte uşor, sunt şi curbe, şi intersecţie, şi cred că ar fi bine. Este o mică parcare acolo, dar nu este amenajată”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul comunei Baia de Fier.   

„Pădurea Colorată” a luat fiinţă în luna iulie 2017. Artistul Mihai Ţopescu, ajutat de circa 20 de voluntari, a colorat peste 600 de copaci cu vopsea ecologică, acesta fiind un manifest artistic împotriva defrişării pădurilor.

Galerie foto


Vizualizări: 1,544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: