Andrei şi Filip caută candidaţi pentru PDL Gorj la petrecerile lui Călinoiu

Prefectul de Gorj Liviu Andrei nu stă departe de politică deşi scaunul de la prefectură îi interzice acest lucru. Ajutat de primarul din Rovinari, Dorin Filip, Andrei caută candidaţi pentru PDL Gorj.

Social-democratul Cristian Toader Pasti a fost ofertat de Liviu Andrei, dar şi de prim-vicepreşedintele PDL Gorj, Dorin Filip, să candideze la primăria din Târgu Cărbuneşti la alegerile din 2012. Informaţia este mai preţioasă cu cât cel care tânjeşte la o candidatură la Cărbuneşti este Ion Fugaru. Interesant este că propunerea a fost făcută la o petrecere dată de Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj.

Propunerea a fost făcută la botezul nepotului lui Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj şi preşedintele executiv al PSD Gorj. De la petrecerea dată de şeful judeţului în cinstea nepotului său nu au lipsit Ion Ruşeţ, preşedinte PDL Gorj, Dorin Filip, prim vicepreşedintele şi prefectul de Gorj, Liviu Andrei. Aici le-a venit celor doi, lui Filip şi Andrei, ideea să-i propună lui Pasti să treacă la democrat liberali.

Andrei spune că nu-i adevărat

Pasti nu a infirmat informaţia, ba mai mult, social-democratul susţine că mai are oferte din de la încă trei partide politice, în afară de PSD. „Vreau să vă spun că la momentul actual sunt ofertat de patru partide politice din judeţul Gorj, care mi-au propus să candidez la primăria din Cărbuneşti. Deocamdată nu sunt hotărât ce decizie să iau, dar într-o lună, maxim două veţi afla dacă voi candida sau nu din partea vreunui partid politic. Cert este că din partea Uniunii nu voi fi cel desemnat, deoarece s-a stabilit că domnul Mazilu are prioritate. Probabil că cei din aceste partide au făcut unele sondaje şi au văzut ce şanse am la primăria din Cărbuneşti, de aceea mi-au propus acest lucru”, susţine Cristian Toader Pasti.

Singurul care infirmă aceste informaţii este prefectul de Gorj, Liviu Andrei. „Eu nu îmi permit să fac aşa ceva. Vă spun foarte clar că informaţiile pe care le aveţi nu sunt adevărate. Nu ştiu ce face domnul Filip, nu e treaba mea, e treaba dumnealui, funcţia pe care o ocup nu-mi permite să mă implic politic”, susţine Andrei.

Fugaru: „Multe vor ieşi la iveală“

Până acum Partidul Democrat Liberal îi oferea toată susţinerea la primăria Târgu  Cărbuneşti lui Ion Fugaru, care a şi fost ales preşedinte al organizaţiei de la Cărbuneşti. Fugaru nu pare mirat de propunerea făcută de cei doi. Acesta se arată vizibil deranjat de planurile celor doi, iar în cazul în care nu va avea susţinerea partidului va pleca. „Da. Ştiam că i-au propus lui Pasti să candideze la Cărbuneşti. Nu e nicio problemă. Îl respect pe domnul Pasti, nu am nimic cu el. Vreţi să vă spun exact? După ce a plecat domnul Ruşeţ de la botez, Andrei şi Filip l-au chemat pe Pasti afară şi i-au propus să candideze. Dacă nu voi fi susţinut la Cărbuneşti mai sunt şi alte variante de a candida. Nu vreau să spun mai multe, dar vă asigur că după alegerile din 14 mai, multe lucruri vor ieşi la iveală, vă garantez asta”, spune Ion Fugaru, preşedinte PDL Târgu Cărbuneşti.

Galerie foto


Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: