Angajări în sănătate! Douăzeci de posturi scoase la concurs!

Un număr de 20 de posturi a scos Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu la concurs. Posturile sunt pe perioadă nedeterminată și vizează în special Unitatea de Primiri Urgențe a unității medicale. De asemenea, au fost scoase la concurs posturi de asistenți pentru îngrijire la domiciliu.

Spitalul Județean speră să fie ocupate prin concurs patru posturi de asistent medical principal la Camera de Gardă pentru activitatea de îngrijiri la domiciliu, două posturi de asistenți medicali la UPU-SMURD, două posturi de asistent medical debutant la Secția Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, un post de administrator la UPU-SMURD și un post de kinetoterapeut debutant tot la Balneologie. Au mai fost scoase la concurs cinci posturi de infirmier debutant pe secțiile Pediatrie, Cardiologie, Neonatologie, Chirurgie, Obstetrică-Ginecologie, două posturi de îngrijitoare pe secțiile Cardiologie și Chirurgie. Alte două posturi vizează meseriile de electrician și muncitor necalificat la Blocul Alimentar. Cei care vor să participe la concursul de ocupare a acestor posturi au termen până la 12 ianuarie 2017 să depună dosarele de înscriere, concursurile urmând să aibă loc spre sfârșitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie.

 

Taxă de concurs

De precizat ar mai fi faptul că există și o taxă de concurs de 100 lei pentru asistenți, kinetoterapeut, administrator și 50 de lei pentru infirmieri, îngrijitori, muncitori. Managerul unității medicale, Tiberiu Tătaru, spune că încă mai există deficit de personal medical și muncitori la nivelul spitalului și acest nou val de concursuri nu face altceva decât să îmbunătățească situația. În plus, este vorba și de câteva posturi nou înființate. ”Un exemplu în acest sens este postul de administrator la UPU-SMURD. Acest post nu era ocupat până acum pentru că nu exista, acum s-a înființat pe organigrama Ministerului Sănătății și există și la noi, drept pentru care vrem să-l ocupăm”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

NEREGULI

Următoarele concursuri de la spital vor fi atent monitorizate, după ce o comisie formată din mai mulți consilieri județeni au întocmit un raport din care reiese că au fost nereguli la organizarea unor concursuri. Comisia Consiliului Judeţean a stabilit că fie subiectele n-au corespuns fişei postului, fie că unii dintre candidaţi au fost subapreciaţi la interviu. Deficienţe  au fost depistate şi în cazul concursului pentru farmacist, post obţinut de fiul lui Ion Călinoiu. În această situaţie, concursul nu a fost înregistrat video şi audio. Cu toate acestea, raportul nu va avea urmări.

Vizualizări: 1,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: