Angajări la noile baze Salvamont din Gorj

Nouă baze Salvamont vor deveni funcţionale la 1 martie în zonele Padeş, Tismana, Runcu, Stăneşti, Schela, Bumbeşti Jiu, Rânca (zona nord), Baia de Fier şi Polovragi. Serviciul Salvamont Gorj va scoate la concurs nouă posturi de administratori.

Odată cu darea în folosinţă a noilor staţii salvamont, în care s-au investit două milioane de euro, se vor asigura condiţii de maximă siguranţă pentru circa 92.000 de turişti. Potrivit conducerii Salvamont Gorj, fiecare staţie a fost dotată cu echipamente individuale, echipamente colective, staţii meteo, staţii radio şi cabinet medical. „Echipamentele de salvare ne vor permite să intervenim mult mai rapid în cazul accidentelor întrucât nu va mai fi nevoie să le aducem de la Târgu Jiu”, a declarat Sabin Cornoiu.

“Vom angaja nouă administratori, câte unul pentru fiecare bază. Vom căuta să angajăm persoane din rândul localnicilor, care să cunoască împrejurimile şi istoricul zonei respective. În plus, salariile vor fi la nivelul sistemului bugetar. Probabil, vor fi mai atractive pentru oamenii din zonă care nu vor depinde de transport”, a declarat Sabin Cornoiu. Acesta a mai precizat că angajările vor fi făcute în cursul acestei luni. „Am demarat procedura şi urmează să primim aviz pentru scoaterea posturilor la concurs. Avem prevăzute fonduri de salarii începând cu luna februarie, însă cu siguranţă nu vom reuşi să facem încadrările până la data de 1 martie”, a menţionat Cornoiu.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: