Angajări la primăriile Turceni şi Bumbeşti Jiu

În timp ce unele administraţii publice locale trebuie să mai reducă din personal, altele fac angajări. Este şi cazul a două primării din Gorj, Turceni şi Bumbeşti Jiu, care au nevoie de arhitect şef şi respectiv secretar al oraşului. Ambele posturi vor fi ocupate prin concurs organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în luna septembrie.

Primăria Turceni are nevoie de un arhitect şef şi asta pentru că aşa impune legea. Postul este nou, iar din cadrul primăriei nu îndeplineşte nimeni condiţiile pentru a participa la concurs. Deşi şi-ar dori să aibă un arhitect şef al oraşului, primarul Gâlceavă este de părere că nu va dori nimeni să ocupe această funcţie pe salariul mic care îi este oferit pe această funcţie. „Este un post care am fost obligaţi să îl înfiinţăm pe lege. Este vorba de postul de arhitect şef care răspunde partea asta de arhitectură urbanistică a oraşului. Din cadrul primăriei nu prea îndeplinesc condiţiile de studii ca să participe. M-aş bucura să fie cineva interesat pentru că un arhitect şef, ar fi binevenit. Nu cred eu că pe salariul de 10-12 milioane un om care a făcut arhitectură vine la o primărie să facă treaba asta. Sunt mai mult ca sigur că nu se va prezenta nimeni la concurs”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul din Turceni.

Concursul pentru ocuparea postului de arhitect şef în cadrul aparatului de specialitate al primarului din Turceni va avea loc în data de 17 septembrie, la sediul ANFP, în capitală.

Se caută secretar al oraşului

Pe de altă parte, cu o zi înainte, pe 16 septembrie va avea loc un alt concurs. De această dată pentru promovarea unei persoane pe postul de secretar al oraşului Bumbeşti Jiu. Postul este ocupat prin delegare de către Nicolae Bucşenaru de la departamentul resurse umane din cadrul administraţiei şi care se pare că va participa la concurs. „Avem secretar dar este cu delegare de atribuţiuni, s-a scos postul la concurs prin promovare. Postul de secretar este ocupat de domnul Bucşenaru, funcţionar public, jurist. Mai mult ca sigur va candida şi dumnealui. Nu am nicio informaţie privind participarea altui funcţionar din cadrul primăriei la acest concurs”, a spus Constantin Bobaru, primarul din Bumbeşti Jiu.        

Candidaţii la acest post trebuie să aibă studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în ştiinţe juridice; studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice; să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I; să aibă o vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice minimum 3 ani şi să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: