Primarul Mangu a cerut redeschiderea şcolii din satul Petreşti

Deși majoritatea primarilor din Gorj se plânge de faptul că sistemul educațional este dat peste cap din cauza comasării mai multor unități de învățământ, un singur edil a cerut Inspectoratului Școlar aprobarea pentru redeschiderea unei școli. Este vorba de Adrian Mangu, primarul din Bărbătești, care vrea să redeschidă şcoala din satul Petrești. Și primarul din comuna Runcu, Adi Câmpeanu, a avut o astfel de inițiativă. însă a renunțat la ea.

În această vară, la Inspectoratul Școlar a fost depusă o singură solicitare din partea unui primar care vrea să redeschidă o școală gimnazială. Unitatea de învățământ care ar urma să fie deschisă este în satul Petrești din comuna Bărbătești. Reprezentanții Inspectoratului Școlar iau în calcul această solicitare și au cerut autorităților locale să respecte anumite criterii. „Primarul din Bărbătești a venit personal la inspectoratul școlar pentru că vrea să redeschidă o școală gimnazială. Din punctul nostru de vedere nu este nicio problemă, atâta timp cât sunt respectate anumite norme. Domnul primar mai are să ne aducă niște documente și să vedem ce putem face”, a declarat inspectorul școlar Ion Ișfan.

Primarul a luat semnături de la părinți

Primarul din comuna Bărbătești susține că este nevoie ca această unitate școlară să fie deschisă, pentru că altfel se aglomerează foarte mult şcoala din Bărbătești, unde nu sunt săli suficiente. „Şcoala pe care noi vrem să o deschidem este în satul Petrești. Am depus ceva documentație la Inspectoratul Școlar, dar mai trebuie să ducem acte. Am luat semnături și de la părinții din zonă, pentru că dacă școala nu se redeschide, nu avem loc pentru toți elevii în școala din Bărbătești. Şi consumul de combustibil s-ar reduce. În plus de asta, școala din Petrești este o școală cu tradiție”, a precizat Adrian Mangu, primarul din Bărbătești.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: