Baba Rusalina împlineşte mâine 104 ani

Cea mai vârstnică gorjeancă, Rusalina Guţă din Drăguţeşti, împlineşte marţi, 20 august, vârsta de 104 ani. Aceasta a fost sărbătorită deja duminică de senatorul Toni Greblă, care a vizitat-o an de an, de când a împlinit 100 de ani.

Rusalina Guţă locuieşte în comuna gorjeană Drăguţeşti, sat Urecheşti, alături de fiicele sale. De când a împlinit 100 de ani, în anul 2009, este vizitată an de an de politicieni. Când a împlinit 102 ani, „baba Rusalina”, cum i se spune în sat, a visat că rusalina_buletinmai are cinci ani de trăit, adică va prinde 107 ani. De ziua ei, Rusalina Guţă este sărbătorită nu numai de autorităţi, ci şi de copii, nepoţi, strănepoţi şi stră-strănepoţi. Fiicele Rusalinei sunt aproape octogenare.

Bătrâna crede că munca şi palinca au ţinut-o în viaţă atâta vreme. Femeia nu mai vede aproape deloc de câţiva ani. Bătrâna a muncit în tinerețe la CAP, mergea cu căruța la Petroșani să vândă lemne, iar în timpul liber confecționa pături, velințe sau covoare pe care le vindea. Nu a fost niciodată la școală, dar s-a descurcat. A reușit să aibă grijă și de cele două fiice și de nepoți, care îi întorc acum grija.

Vizualizări: 383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: