Angajări pentru BRUA. Probleme cu cadastrul în Gorj

Proiectul BRUA declanşează tot mai multe probleme la nivelul judeţului Gorj. După ce autorităţile din Schela s-au plâns că au fost încurcate situaţiile proprietarilor, şi alţi primari ridică aceleaşi nereguli. În Bălăneşti, de exemplu, nu s-a găsit nicio firmă dispusă să cadastreze terenurile traversate de magistrala de gaze.

Conducta de gaze va traversa comuna Bălăneşti pe o suprafaţă de zece kilometri. Aproape şase kilometri se întind pe terenuri mixte pentru care este nevoie de cadastru. Primarul Ovidiu Pungan se plânge că nu găseşte nicio firmă interesată de lucrări din cauza preţului prea mic oferit. „Nu sunt roz deloc lucrurile. Această conductă traversează terenuri mixte, unde noi nu am găsit o societate care să facă cadastrul. Preţurile sunt foarte mici. Această conductă care traversează zece kilometri, cadastriştii refuză să facă cadastrul la cetăţeni. Suntem în discuţii cu ei. Termenul este scurt şi avem o sumă de bani. Sperăm să încheiem contractele şi să realizăm cadastrarea cel puţin pe terenurile pe unde va trece această conductă. Este o problemă mare şi nu este numai pe raza localităţii Bălăneşti. Din bugetul local nu am bani. Aş fi vrut să dau bani către aceste firme, dar nu îmi permite bugetul să suplimentez suma de bani pentru aceste cadastrări”, a declarat edilul din Bălăneşti.

Şi la Schela a fost ridicată o problemă similară. A fost făcut cadastrul, dar greşit. „Avem proprietari cetăţeni decedaţi, oameni care au vândut terenurile, nu mai corespunde nimic. Am discutat cu cei de la Transgaz şi vor face din nou situaţia. Nici măcar 25% nu este corectă”, a spus viceprimarul Ana Vîlceanu.

 Angajări la Vladimir

În partea opusă a judeţului, veştile sunt mai bune. Cei de la Transgaz au început deja recrutările pentru că, în zonă, va fi un depozit de materiale şi este nevoie de forţă de muncă. Pentru început, vor fi angajaţi zece paznici. „Deja au venit plicurile la toţi proprietarii pe reţeaua unde va trece BRUA. Cetăţenii vor aduce documentele ce atestă că sunt proprietari, să poată primi banii. Deja am discutat cu cineva de la Transgaz. Vor începe cu depozitul de la Frasinu unde vor depozita materialele şi să dea drumul la angajări pentru pază şi muncitori calificaţi şi necalificaţi. Am discutat să fie cetăţeni de la noi din  comună angajaţi. Deja, pentru pază, au încheiat contracte câteva persoane. Vor fi zece persoane angajate. Mai este nevoie de muncitori necalificaţi, excavatorişti, buldozerişti”, a spus primarul Ion Ianăşi.

 Primarii vor să aibă gaze

Între timp, edilii şi-au luat gândul că vor avea gaze dacă localităţile lor vor fi traversate de magistrala care va alimenta patru ţări. Primarul din Bălăneşti, Ovidiu Pungan, nu se dă bătut. Vrea să facă front comun cu primarii din comunele învecinate şi să găsească o soluţie pentru ca oamenii să aibă gaze. „Eu voi susţine ideea de a introduce gazele în satele din Bălăneşti. Am înţeles că sunt nişte discuţii la Guvern. Noi am pus condiţie să ne introducă gaze. Această conductă este de transport şi, cu siguranţă, că acest lucru nu se va putea face. Am vrea să facem o Asociaţie de Dezvoltare Intracomunitară şi să găsim o  soluţie împreună cu ceilalţi colegi primari astfel încât să introducem gaze în aceste localităţi”, a declarat primarul Ovidiu Pungan.

Vizualizări: 1,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: