Primele negocieri pentru un act adițional la CE Oltenia

Sindicatele și Directoratul Complexului Energetic Oltenia se vor pune la aceeași masă pentru a discuta un nou act adițional la contractul de muncă. Acest lucru se va întâmpla abia în luna martie, urmând ca actul să fie aprobat și să intre în vigoare din luna aprilie. Întrebați despre posibilitatea ca minerii și energeticienii să primească salarii mai mari din aprilie, oficialii companiei s-au ferit să dea un răspuns clar, considerând discuția „prematură”. Clarificat nu a fost nici subiectul economiei la fondul de salarii pentru anul trecut.

Primele discuții pentru un nou act adițional vor începe în luna martie. Până atunci, va fi aprobat bugetul companiei. “În luna martie, vom avea primele discuții privind un eventual act adițional la contractul de muncă. Așa este prevederea în contract. Contractul a intrat în vigoare la 1 aprilie. De regulă, actele adiționale se negociază pe o perioadă de zece zile. La începutul lunii martie, vom intra într-un program de negocieri pe această temă”, a spus Ion Rușeț, consilierul Directoratului companiei.

Întrebat dacă este cazul ca angajații să spere la venituri mai mari din acest an, Rușeț nu a oferit un răspuns clar. Certitudini nu au fost nici în privința economiei la fondul de salarii pentru anul 2020.

Cifrele vor fi prezentate în următoarea întâlnire dintre liderii de sindicat și oficialii companiei, întâlnire care va avea loc spre sfârșitul acestei săptămâni. „Este prematur să purtăm o asemenea discuție. Nu îmi permit să fac o declarație înaintea declanșării acestui proces de negociere. Acest proces va trebui să fie declanșat în momentul în care vom avea toți indicatorii puși pe masă, atunci vom discuta. Toate federațiile prezente au solicitat și clarificări cu privire la economia la fondul de salarii pentru anul 2020. S-a stabilit de comun acord că se va prezenta o situație federațiilor cu privire la execuția bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2020, care implică și fondul de salarii. A fost discutat, dar nu a fost clarificat. În ce privește concediile de odihnă care nu au fost efectuate în 2020, compania va trebui să execute provizioane pentru anul 2021 pentru a plăti concediile neefectuate anul trecut”, a mai spus Rușeț, la Tele3.

Vizualizări: 4,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: