Angajații din muzee anunță proteste. La Gorj, liniște și pace!

Salariații Muzeului Județean Gorj nu se aliniază colegilor din țară care cer salarii mai mari. Sindicatele de la nivel național vorbesc inclusiv de posibilitatea declanșării unor ample proteste. La Gorj, stupoare! Angajaţii nu vor bani în plus la salariu, spune directorul Hortopan. Motivul: nu vor să împovăreze bugetul județului!!!

Circa 50 de persoane lucrează în cadrul Muzeului Județean Gorj. Cea mai mare parte a salariaților încasează un salariu lunar net de circa 1.200-1.300 de lei. Deși angajaţii din muzeele din țară sunt nemulţumiţi de salarizare şi cer ca personalul muzeal să beneficieze de un tratament egal cu personalul din instituţiile de spectacol, la Gorj, nimeni nu se plânge de bani. Cel puțin asta susține directorul Dumitru Hortopan. „Angajații muzeului sunt cei mai cuminți din țară. Și cei mai valoroși. Și eu aș vrea salariu mai mare, dar de unde să tot dea și statul? După aceea să mergem cu plasa de bani să luăm o pâine?! Nu au fost discuții pentru alinierea cu colegii din țară. Îi promovez pe toți la maximum, din 3 în 3 ani. Diferența dintre mine și alți directori din alte muzee din țară este și de 1.400 de lei. Noi suntem plătiți de Consiliul Județean”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj.

Salariații de la Muzeul Județean Gorj nu au un sindicat al lor, drept urmare nici nu sunt afiliați la vreo federație sindicală care să le reprezinte interesele.

Vizualizări: 275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: