Angajaţii Minprest, fără prime de sărbători

Societatea Minprest Serv Rovinari nu va acorda prime de sărbători celor peste 1.100 de salariaţi. Conducerea unităţii spune că nu îşi permite să acorde astfel de bonusuri financiare. În schimb, salariaţii societăţii prestatoare de servicii pentru CE Oltenia vor lucra intens în luna decembrie.

Salariaţii Minprest Serv Rovinari vor lucra în luna decembrie după programul stabilit pentru angajaţii CE Oltenia. Asta înseamnă că cei de pe partea minieră vor beneficia de zile libere doar de Crăciun şi Revelion. Excepţie vor face salariaţii pentru care nu există posturi bugetate până la sfârşitul anului, cum este cazul personalului care desfăşoară activitate de curăţenie interioară.

Dacă în 2017, salariaţii prestatorului de servicii pentru CE Oltenia au beneficiat de o primă de 150 de lei, de această dată, conducerea unităţii spune că nu există fonduri pentru acordarea unor astfel de stimulente. Totuşi, directorul Gabriel Giorgi şi-a propus ca societatea să încheie anul financiar pe profit. „Nu dăm prime. Ne-am propus să ne realizăm indicatorii, în sensul să facem minimul de profit, să nu depăşim fondul de salarii. Pentru că şi primele fac parte tot din fondul de salarii. Asta ne interesează, să nu dăm concediu fără plată în perioada de sărbători, să putem să-i băgăm în concedii şi să putem să realizăm indicatorii care sunt prevăzuţi în bugetul de venituri şi cheltuieli. Ne-am propus şi prime, dar am avut un an destul de greu. Suntem foarte mulţumiţi că reuşim să ne încadrăm în indicatori. Dacă dădeam, intram pe pierdere, dar problema era că nu aveam bani în fondul de salarii”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Principalul beneficiar al serviciilor oferite de Minprest Serv Rovinari este Complexul Energetic Oltenia. Cele două societăţi vor purta negocieri în perioada următoare pentru un nou contract. „Nu ştiu ce structură de servicii preconizează CE Oltenia pentru 2019. Urmează să ne întâlnim, să discutăm pe tema aceasta. Trebuie să ne clarificăm cu salariul minim pe economie, să vedem de unde plecăm. Nu ştiu dacă o să fie 2.050 lei sau 2.080 lei. Sau diferenţiat, cum au zis. E foarte important. Dacă o să fie diferenţiat, o să influenţeze. Sunt mulţi care au mai mult de 15 ani vechime şi automat influenţează şi tariful”, a explicat directorul Minprest Serv Rovinari.

Societatea numără, la această dată, 1.140 de salariaţi.

Vizualizări: 2,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: