Bani pentru salarii din economia cu certificatele verzi

Complexul Energetic Oltenia va face o economie de cinci milioane de euro prin faptul că a obţinut scutire de la plata certificatelor verzi pentru energia consumată în carierele miniere. „Compania va avea posibilitatea să utilizeze aceste fonduri în alte direcţii: beneficii salariale, mentenanţă, investiţii”, se arată într-un comunicat al complexului.

Angajaţii CE Oltenia au rămas mult în urmă cu salariile, faţă de acum 8-10 ani când erau mult mai bine plătiţi decât alţi salariaţi din Gorj. Majorarea salariilor este o solicitare din ce în ce mai des adusă în discuţia comisiei mixte administraţie - sindicate.

CE Oltenia a spus, într-un comunicat, că legea dată în parlament pentru scutirea de certificate verzi poate fi asimilată cu un dar de sărbători făcut de politicieni. „Aprobarea legii privind scutirea companiei de la plata certificatelor verzi reprezintă rezultatul unor acţiuni demarate, cu ani în urmă, de salariaţi ai CE Oltenia şi finalizate cu ajutorul parlamentarilor implicaţi în acest proces, ca urmare a înţelegerii necesităţii elaborării unor mecanisme de piaţă echitabile pentru toţi producătorii de energie. Conducerea companiei mulţumeşte tuturor celor implicaţi în obţinerea acestei oportunităţi pentru cash-ul CE Oltenia, asimilând-o cu un dar din partea politicienilor acestui judeţ, în pragul sărbătorilor de iarnă”, arată CE Oltenia. (A.A.)

Vizualizări: 1,981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: