Angajaţii Olservmin, în audienţă la primarul Hanu

Vestea că Olservmin va avea aceeaşi soartă ca şi Sind Jilţ a creat nelinişte în rândul angajaţilor. Zeci de salariaţi ai societăţii vor purta astăzi discuţii cu primarul din Motru, Dorin Hanu, în speranţa că-i va ajuta să-şi păstreze locurile de muncă. Edilul spune că va purta discuţii cu conducerea complexului şi cu factorii de decizie de la nivel judeţean pentru păstrarea lor în activitate.

O delegaţie formată din angajaţi ai Olservmin, societate prestatoare pentru CE Oltenia, va merge astăzi în audienţă la primarul din Motru. O parte din angajaţi ar rămâne fără un loc de muncă dacă societatea va fi închisă, aşa cum se discută în ultima perioadă. Oamenii speră să fie ajutaţi de primarul Hanu. „Am vorbit cu unul dintre directorii de la Olservmin şi m-au atenţionat că va veni vineri la audienţe o delegaţie din partea lor, oameni care au probleme foarte mari legate de viitorul lor. Se pune problema ca toate aceste firme să fie închise, o parte din angajaţi vor fi preluaţi de către complex sau de către Minprest din câte am înţeles, şi o parte rămân fără locuri de muncă. Este o problemă foarte delicată în ceea ce priveşte locurile de muncă din zona noastră şi oamenii s-au speriat, mai ales cei care lucrează la aceste firme şi vă spun, nu lucrează oameni bogaţi, la firmele astea sunt oameni necăjiţi, câştigă minimul pe economie. Sigur, mie mi-au cerut sprijinul şi trebuie să văd ce rezolv cu treaba asta. Până acum nu prea intrau în contact cu mine, aveau şefii lor acolo pe la sindicate, îşi rezolvau problemele prin sindicate, acum au ajuns la factorul politic local, care va trebui să-i sprijine. În fond şi la urma urmei sunt cetăţenii mei, indiferent de culoarea politică”, a spus primarul din Motru, Dorin Hanu.

Hanu: Pe mine m-au impresionat aceşti oameni

Primarul din Motru spune că va prezenta petiţia angajaţilor Olservmin conducerii CE Oltenia şi factorilor de decizie de la nivelul judeţului. „Oamenii sunt foarte neliniştiţi, le-am spus să facă un tabel cu toţi aceşti oameni care rămân fără loc de muncă şi vreau să am o discuţie cu domnul Ciurel, cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru că am mai avut nişte cetăţeni care au lucrat la microcarierele alea care s-a închis din zona Motru, extraordinari de necăjiţi, care nu mai au efectiv nicio sursă de venit, sunt în pragul disperării. Orice închidere de loc de muncă în zona noastră produce oraşului Motru probleme sociale deosebite. Pe mine m-au impresionat aceşti oameni de la Olservmin, le-am spus să vină la audienţe, să facă o petiţie, să vedem despre ce este vorba şi sigur o să mă ocup de ea. Am o listă de 19 cetăţeni care îndeplinesc în 2 ani condiţiile de pensionare, au între 18 şi 20 de ani de subteran. Aceşti oameni este păcat să nu fie angajaţi pentru cinci-şase luni, un an, îşi fac perioada şi după acea pot să iasă la pensie. Problema este că, din câte am înţeles Minprest nu are în sfera de activitate acţiuni de subteran”, a mai spus Dorin Hanu, primarul din Motru.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: