Angajaţii primăriei au plecat acasă cu câte un câine de la Târgul de adopţii

Un număr de 14 câini de la Centrul Canin din Târgu Jiu şi-au găsit sâmbătă un stăpân la Târgul de Adopţii. La expoziţie au participat 30 de patrupede aranjate, curăţate şi care au fost plimbate prin Parcul Central în speranţa că vor atrage atenţia trecătorilor şi vor găsi o casă. Printre cei care au luat animale acasă se află şi angajaţi ai primăriei Târgu Jiu.

Treizeci de câini de la Centrul Canin din Târgu Jiu au participat sâmbătă la Târgul de Adopţii dedicat animalelor fără stăpân. Doar 14 dintre ei au avut şansa de a-şi găsi un adăpost într-o familie. Patrupedele sunt perfect sănătoase şi tratate, astfel încât noii stăpâni să nu aibă surprize pe parcurs. Printre cei care au adoptat un câine fără stăpân se numără şi Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu. Aceasta a venit însoţită de fiul său, Alex, care a şi ales căţelul. „Am făcut acest lucru pentru că atât mie, cât şi fiul meu iubim animalele. Mai avem acasă doi căţei şi am decis să mai luăm încă unul. Este o căţeluşă foarte frumoasă şi iubitoare. Este blândă, iar lui Alex îi place foarte mult de ea”, a declarat Ramona Evulescu.

Târgul de Adopţie se vrea a fi o acţiune bianuală, care are ca drept scop diminuarea numărului de câini din padoc. „Târgul de adopţii va fi bianual, unul în toamnă şi unul în primăvară. Câinii pe care i-am adus sunt trataţi şi vaccinaţi, iar cei care-i adoptă primesc un carnet de sănătate, o fişă de adopţie, în aşa fel încât noi şi asociaţia de protecţie a animalelor să poată urmări evoluţia acestor câini. Sperăm să fie adoptaţi câţi mai mulţi câini“, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii de gospodărire Edilitara. Acesta la rândul său a plecat acasă cu un patruped, la fel cum a făcut şi doctorul veterinar Romulus Toma, şeful Serviciului de Ecarisaj. „Voi duce câinele la ţară. L-am luat ca să dăm dovadă de bunătate. Sunt mulţi câini care sunt lăsaţi pe străzi şi lăsaţi în voia sorţii. Am considerat că trebuie să dăm un exemplu şi fiecare ar trebui să luăm câte un câine pentru a nu se mai afla pe străzi. Ar fi bine ca şi alţii să ne urmeze exemplu şi să adopte pentru că e un suflet care trebuie apărat“, a spus Romulus Toma, doctor veterinar, şeful Serviciului de Ecarisaj.  

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: