Elevii de la ”Magheru” câştigă bani din realizarea site-urilor

Elevii de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu câştigă bani din realizarea paginilor web. Acum aceştia concurează pentru realizarea celui mai frumos site al şcolii, provocare ce a fost lansată la nivelul liceului de un fost elev. Una dintre ideile pe care cei mai mulţi vor să o pună în practică pentru câştigarea celor 500 de lire puse la bătaie este realizarea catalogului on-line al şcolii, prin intermediul căruia notele lor pot fi consultate de părinţi.

Chiar dacă au intrat la liceu la profiluri care nu au nimic în comun cu informatica, cum ar fi chimie alimentară sau tehnician în instalaţii electrice, elevii de la ”Gheorghe Magheru” câştigă bani din crearea site-urilor din ţară şi din străinătate. Acum îşi vor folosi experienţa şi ideile în realizarea celui mai bun site al liceului, provocare ce a fost lansată de un fost elev al acestei unităţi. Nici de această dată cei zece elevi înscrişi nu vor face munca gratis, având în vedere că munca lor va fi plătită cu 500 lire. Cel care se ocupă cu crearea paginilor web este Octavian Maria. Este în clasa a XII-a la chimie alimentară, dar cochetează cu programarea încă din clasa a VII-a. Totul a pornit din curiozitate, iar acum are la activ o serie de bloguri şi site-uri. Cei mai mulţi bani câştigaţi de pe urma unui site sunt 200 de dolari. ”Singur am învăţat. Prima dată mi-am deschis un blog, iar încet-încet am început să capăt cunoştinţe în domeniu. Îmi place mai mult partea de grafică. Vreau să și urmez o facultate în domeniu, Informatică aplicată”, spune Octavian Maria. Deoarece consideră că are şanse la concursul lansat, a intrat în cursă pentru câștigarea celor 500 de lire. ”O să realizez un site elementar, cât de cât simplu, cu foarte multe aplicații folositoare. O să se bazeze mai mult pe partea de grafică pentru a fi atractiv atât pentru elevi, cât şi pentru părinți ”, declară acesta.

Lucrează cu firme din Anglia

Așa cum declară directorul instituției, elevii din instituției, care se pricep la programare, lucrează în mare parte cu firme din Anglia și Germania. ”Aurelian Burlan și Robert Nicola sunt deja programatori profesioniști, care au deja la activ un număr destul de mare de site-uri lucrate pentru diverse companii, în special din Anglia și Germania. Este un beneficiu să lucrezi pentru exterior pentru că și se oferă și bani și ești tratat și cu seriozitate. Lucrează ca programatori independenți, cât și prin colaborări cu diferite firme la realizarea unor site-uri de vânzări, imobiliare sau jocuri”, spune Marius Buzera, directorul instituției. Cu banii câştigaţi elevii îi folosesc pentru a merge la școlile de şoferi sau pentru a-și cumpăra aparatură.

PROVOCARE

Concursul pentru realizarea celui mai frumos site al liceului a fost lansat de un fost elev al instituției, care acum locuiește în Anglia. În timp ce naviga pe Internet, acesta a vizualizat pagina liceului în care a studiat și nu a fost deloc impresionat de aspectul ei. Așa că a promis că va acorda 500 de lire elevului care realizează cea mai frumoasă pagină a instituției.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: