Angajaţii Primăriei Târgu Jiu şi-au făcut sindicat

Angajaţii Primăriei Târgu Jiu s-au organizat în sindicat pentru a-şi putea apăra drepturile atât în faţa instanţei, cât şi în faţa conducerii instituţiei. Deşi a fost înfiinţat de puţin timp, sindicatul îi reprezintă deja pe membrii săi într-un proces cu Curtea de Conturi.

Sindicatul Salariaţilor din Administraţia Publică Locală are aproximativ 300 de membri: salariaţi ai primăriei, Direcţiei de Protecţie Socială, Direcţiei de Patrimoniu, Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor şi Stadionului Municipal. Deşi a căpătat personalitate juridică, acest sindicat nu s-a afiliat la altul mai mare din motive financiare. Fondurile adunate din cotizaţii vor fi acordate membrilor de sindicat ce au probleme de sănătate. “Nu ne-am afiliat la alt sindicat deoarece nu avem putere financiară foarte mare. Cotizaţia de 0,4 % din salariul minim brut nu ne permite afilierea. Sindicatele mari ne-au cerut până la 90% din fonduri pentru a ne afilia. Fondurile pe care le strângem le vom acorda unor colegi de ai noştri ce au nevoie de bani pentru a merge la operaţii”, a declarat Natalia Popescu, liderul Sindicatului Salariaţilor din Administraţia Publică Locală a Municipiului Târgu Jiu.

Sindicatul Salariaţilor din Administraţia Publică Locală şi-a intrat deja în atribuţiuni, apărând drepturile membrilor săi într-un proces cu Curtea de Conturi. “Suntem în proces cu Curtea de Conturi deoarece ni s-a cerut, în urma unui control, să returnăm sporurile salariale încasate în anul 2009. Este prima acţiune la care participă sindicatul procesul fiind încă în faza de probatoriu”, a mai precizat Natalia Popescu.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: