Angajaţii primăriei, trimişi la cursuri de prim ajutor

Aproximativ 20 de funcţionari din Primăria Scoarţa, judeţul Gorj, dar şi profesorii de sport de la şcolile din localitate vor participa la un curs de prim ajutor. Costurile sunt suportate din bugetul local. Inclusiv primarul Ion Stamatoiu va învăţa cum să acorde primul ajutor.

La acest curs s-au înscris funcţionari din Primăria Scoarţa, cei doi şoferi de pe microbuzele şcolare, dar şi cinci profesori de sport. „Am hotărât ca acest curs să se facă prin Crucea Roşie, am stat de vorbă cu domnul Richter şi domnul Vlaicu. Am solicitat acest curs pentru că se întâmplă tot felul de accidente şi atunci salariaţii primăriei, de la şcoală, profesorii de sport, trebuie să ştie să intervină în orice situaţie. Pe stradă, în mijloacele de transport, în cadrul primăriei, vin oameni bătrâni, căldură, nemâncaţi. Sau la şcoală, profesorii de sport au activitate sportivă cu copiii. Trebuie să ştie acest lucru, prima intervenţie, până a anunţa 112, să vină persoanele specializate”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarţa.

O grupă de 22 de persoane a fost constituită, iar sâmbătă, 5 mai, cursanţii vor lua parte la cursul de prim ajutor ce se va desfăşura la Scoarţa. Specialiştii de la Crucea Roşie vor veni cu toate echipamentele necesare pentru susţinerea cursului. „Colegii aşteaptă acest curs, fiindcă s-au înscris de bunăvoie, nu au fost obligaţi de nimeni, fiindcă au nevoie chiar în familie, nu mai punem pe stradă sau mai ştiu eu pe unde. Cursul se va face cu bani din bugetul local, nu se pune problema că este o cheltuială foarte mare, dar este strict necesară. Este 100 de lei de persoană”, a mai spus primarul Ion Stamatoiu.

Va fi un curs de 8 ore, iar învăţăceii vor primi la final un atestat de dobândire a competenţelor în domeniul acordării primului ajutor.  

Vizualizări: 786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: