În sfârşit! Noile semafoare cu buton, funcţionale

Semafoarele acţionate la buton din zonele Gârdu (Unirii) şi Garofiţei din municipiul Târgu Jiu au fost puse în funcţiune de miercuri, 25 aprilie. Deşi noile instalaţii de semaforizare au fost montate de mai multă vreme, de abia acum primăria le-a pornit. „Am avut ceva probleme cu obţinerea autorizaţiei. Ele au fost amândouă, la pachet. Pentru semaforul din zona Unirii a fost necesar inclusiv aviz de la Cultură. Este o zonă protejată. Am depăşit aceste momente şi acum sunt funcţionale. Sper să şi rezolve parte din circulaţia pe aceste zone”, a explicat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Târgu Jiu.  

Municipalitatea anunţă că va monta semafoare similare şi în alte zone din oraş. „Luăm în considerare un semafor pe bază de buton la trecerea de la Super 2000. Cred că este necesar şi în acea zonă. Și odată cu aceste semafoare, din ceea ce constatăm, lucrările intră în normal pe acele artere”, a spus primarul Marcel Romanescu.  

Tot în zona Pieţei Centrale, municipalitatea a demarat acţiunea de marcare a locurilor pentru parcările rezidenţiale. După repartizarea lor către locuitorii din zonă, parcarea de lângă Super 2000 va deveni parcare publică, cu taxă, mai anunţă autorităţile.

Vizualizări: 430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: