Piscină acoperită la Târgu Jiu

Fostul ştrand din spatele Sălii Sporturilor din Târgu Jiu mai rămâne o vreme în paragină. Municipalitatea nu a reuşit încă să obţină finanţarea necesară pentru reabilitarea lui. Dacă la un moment dat responsabilii din primărie vorbeau de înfiinţarea unui bazin olimpic pe acest amplasament, acum exclud posibilitatea unei astfel de investiţii. Va fi o piscină acoperită, spune primarul Marcel Romanescu. „Este un proiect depus la Compania Naţională de Investiţii. La toate discuţiile pe care le-am avut la Bucureşti, încercăm să obţinem un ştrand de dimensiuni şcolare. Nu cred că o să ne acorde finanţare pentru un ştrand olimpic, dar pentru acest tip de ştrand, este de fapt un bazin, se poate construi o piscină acoperită, sperăm să primim finanţarea necesară în acest an”.

Suma necesară pentru realizarea investiţiei se ridică la 1,5 milioane de euro. Primăria a preluat vechiul ştrand acum circa un an, printr-o hotărâre de Guvern. Până atunci s-a aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Clubul Sportiv ,,Pandurii” Târgu Jiu. 

Odinioară, acest ştrand era principalul loc de relaxare pentru târgujieni în zilele toride de vară, însă în ultimii ani s-a degradat vizibil. Bazinul este plin de buruieni şi muşchi.

Vizualizări: 3,104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: